Esapekka Lapilta pessimistinen näkemys tulevaisuuteensa nykytallissa: "En ole kovin luottavainen"

Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen sopimustilanne ensi kautta ajatellen on vielä täysin auki. M-Sportilla on ollut talousvaikeuksia koronapandemian takia, eikä tilanne näytä ainakaan Lapin mukaan lupaavalta.

Rallin MM-sarja
Esapekka Lappi Viron MM-ralli 2020
Esapekka Lapin kausi M-Sportilla on ollut hankala, ja hän on ajanut parhaimmillaan neljänneksi kauden avauksessa Monte Carlossa.Jarek Jõepera / Red Bull Content Pool

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

M-Sportin Fordilla tallikavereina rallin MM-sarjassa ajaneet Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ovat suomalaisittain mielenkiintoisimpia nimiä, kun mietitään ensi kauden kuljettajapaikkoja. Tehdastiimeistä Hyundai ja Toyota ovat jo kiinnittäneet omat kuljettajansa, mutta koronaviruspandemian runtelema brittitalli ei ole vielä kertonut ensi vuoden suunnitelmistaan.

Sunisen suomalaismanageri Timo Jouhki kertoi tuoreessa Tomin nuoteista -podcastissa, että keskustelut tallin kanssa jatkoa ajatellen on aloitettu, mutta mitään varmaa kerrottavaa ei ole. Lappi kertoi podcastissa, että osapuolet istuvat alas palaveriin tänä viikonloppuna ajettavan Monzan päätösosakilpailun yhteydessä.

Lappi kertoi kisan alla, ettei jatkaminen M-Sportilla näytä juuri nyt todennäköiseltä.

– En ole kovin luottavainen, pieksämäkeläinen suostui sanomaan lyhyesti.

Suninen kokee ajaneensa viime aikoina hyviä tuloksia, mutta jatkosta hänkään ei osaa vielä sanoa mitään varmaa.

– Vaikea kysymys, enkä usko, että kukaan tietää vielä vastausta siihen. Aika näyttää, mihin suuntaan mennään, mutta nämä ajat ovat mitä ovat.

Teemu Suninen vauhdissa Meksikon MM-rallissa 2020.
Teemu Suninen ajoi maaliskuussa Meksikossa kolmanneksi.AOP

Vaikea kisa luvassa

M-Sport ei ole testannut Meksikon jälkeen autoa lainkaan talousvaikeuksien vuoksi, ja Monte Carlon avauskisasta on aikaa jo lähes 11 kuukautta. Monzassa olosuhteet ovat hankalat, ja asfalttitiet ovat liukkaita. Lisäksi moottoriradan ympäristössä ajetaan myös huoltoteitä, joilla on teknisiä soraosuuksia.

Lappi on ollut tuskastunut syksyn ralleissa, kun kokemusta autosta on kertynyt vuoden mittaan niin vähän. Asfaltillakin ajamisesta on aikaa.

– Nyt sillä on ajettu Monten jälkeen tuossa testierikoiskokeella kolme vetoa ja 13 kilometriä. Hyvin toimi.

– Aikamoista arvuutteluahan tämä on säätöjen suhteen, ja ihan normaalit säädöt ei toimi täällä. Yritetään keksiä viikonlopun aikana parempaa ja parempaa.

Monzan tekninen kisa on Lapin mukaan täynnä haasteita.

– Torstaina, perjantaina ja sunnuntaina ajetaan radan ympäristössä. Siellä on myös paljon soraosuuksia, eikä rataa käytetä tuossa muodossa kovinkaan monessa mutkassa. Lauantai on normaali päivä mutkaisine ja aika hitaine asfalttiteineen. Se on ihan siistiä, ja tämä on aika veikeä ralli.

Torstain testierikoiskokeella suomalaiset olivat WRC-autoista hitaimmat sijoilla 10 ja 11. Monzan MM-rallin ensimmäistä erikoiskoetta voi seurata suorana Yle Areenassa kello 15 alkaen. Kisan kulkua voi seurata perjantaiaamusta alkaen hetki hetkeltä Yle Urheilun verkkosivuilla.

Yle Urheilun lähetykset Monzan MM-rallista

Torstai 3.12.

EK1 Sottozero The Monza Legacy 4,33 km klo 15 Yle Areena

EK1 Sottozero The Monza Legacy 4,33 km klo 16 TV2

Päiväkooste klo 21 TV2

Perjantai 4.12.

EK4 Citturato 1 16,22 km klo 13.30 TV2

EK5 Citturato 2 16,22 klo 16 TV2

Päiväkooste klo 21 TV2

Lauantai 5.12.

EK8 Gerosa 1 11,09 km klo 10 TV2

EK11 Gerosa 2 11,09 km klo 15.30 TV1

Päiväkooste klo 21 TV2

Sunnuntai 6.12.

EK15 Serraglio 1 14,97 km klo 11 Yle Areena

EK15 Serraglio 1 14,97 km klo 12 TV2

Urheilustudio: Rallin MM klo 13 TV2

EK16 Serraglio 2, Power Stage, 14,97 km klo 13.15 TV2

Kisakooste klo 19 TV2

Lue myös:

Katso tallenne: Rallin MM-sarjan päätösosakilpailu käynnistyi Monzan hankalissa olosuhteissa

Rallin MM-sarjan huipennus alkaa tänään! Näin kutkuttava mestaruustaistelu ratkeaa – Tommi Mäkisellä hyvä mahdollisuus jättää tallipäällikön pesti merkkimestaruuteen

Rallin MM-sarjan poikkeusvuosi huipentuu Monzan erikoisissa olosuhteissa – Toyotan suomalaispomo kertoo Tomin nuoteista -podcastissa, miten merkkimestaruus voitetaan

Emil Lindholm sai aikaisen ja mieluisan joululahjan – ajaa kauden viimeisessä MM-rallissa

Suomalainen rallijohtaja Jarmo Mahonen paljastaa Tomin nuoteista -podcastissa: kaksi isoa valmistajaa kiinnostuneita MM-ralliin liittymisestä

Huippukautta ajavalle rallilahjakkuudelle väläytetty mahdollisuutta kisoihin WRC-autolla – M-Sportin suomalaiset joutuvat vielä odottelemaan sopimuksiaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat