Hyppää sisältöön

Bottas ei ota paineita uudesta tallikaveristaan – "Ei se näyttäisi kovin hyvältä, jos hän löisi minut normaalissa kisassa"

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas on Bahrainin gp:ssä uudessa tilanteessa, kun tallikaverina ajaa Lewis Hamiltonin sijaan George Russell.

Mercedes-tallin infotilaisuus Bahrainissa. Kuva: Getty Images

Brittikuski George Russell korvaa positiivisen koronanäytteen antaneen Lewis Hamiltonin, kun Bahrainissa ajetaan kauden viimeistä edeltävä gp.

–- Tämä on hänelle mainio mahdollisuus. En usko, että minun täytyy neuvoa Georgea, Bottas tiivisti.

Russell on Williamsin kuljettaja, mutta talli luovutti hänet Mercedeksen käyttöön. Bottas ajoi Williamsilla ennen hyppäämistään Mercedeksen rattiin vuonna 2017.

- Luulen tietäväni ainakin jossain määrin, miltä hänestä tuntuu tulla ensimmäiseen kisaansa tallissa, Bottas sanoi.

Hamilton on jo varmistanut uransa seitsemännen F1-mestaruuden. Bottaksella on ensi kaudeksi sopimus Mercedeksen kanssa. Monet näkevät suomalaisen ja Russellin taistelun kamppailuna mahdollisesta vuoden 2022 tallipaikasta.

- Moni saattaa ajatella niin. Tiedän, että te (media) tykkäätte spekuloida tällaisilla asioilla, luoda draamaa ja kaksintaisteluita, mutten usko Georgen ajattelevan noin. Ainakaan minä en ajattele niin, Bottas kuittasi ja sanoi, ettei paineita ole.

Spekulointi tuskin vaimenisi, jos Russell kukistaisi Bottaksen.

- En ole ajatellut asiaa tuossa mielessä. Ei se tietenkään näyttäisi kovin hyvältä, jos hän löisi minut normaalissa kisassa reilulla tavalla.

MM-sarjassa toisena oleva Bottas on kerännyt 201 pistettä, kun kolmantena olevalla Red Bullin Max Verstappenilla on 189 pistettä.

Räikkönen: He tietävät, mitä tekevät

F1-sarjan viime päivien puheenaihe on ollut Haas-tallin Romain Grosjeanin hengenvaarallinen törmäys kaiteeseen viime sunnuntain kilpailussa. Grosjean sai palovammoja kehoonsa, mutta selvisi muutoin ehjänä.

– Kun näkee tuollaiset liekit, ajattelee, ettei tuo pääty hyvin. Onneksi asiat ovat ok, Alfa Romeon Kimi Räikkönen sanoi.

Bahrainissa on määrä nähdä Haasin Pietro Fittipaldin ja Williamsin Jack Aitkenin avauskisat F1-sarjassa.

- En täysin tiedä, kuka on missäkin ja ajaa mitäkin, mutta olen varma, että he tietävät, mitä tekevät, Räikkönen kommentoi kuljettajavaihdoksia räikkösmäisesti.