Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lakers haluaa luoda NBA-dynastian – ykköstähtien sopimuksiin pantiin kiinni 275 miljonaa dollaria

LeBron James ja Anthony Davis tähdittävät myös ensi kaudella Los Angeles Lakersin värejä.

NBA
Anthony Davis ja LeBron James vierekkäin kentällä.
Kuvassa LA Lakersin tähtipelaajat Anthony Davis (vas.) ja LeBron James.Getty Images

Koripallon NBA:n hallitseva mestarijoukkue Los Angeles Lakers ja tähtipelaajat LeBron James ja Anthony Davis ovat sopineet jatkosta.

Sopimusten yksityiskohtia ei kerrottu, mutta mediatietojen mukaan tämän vuoden finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu James olisi allekirjoittanut kaksivuotisen jatkopestin, jonka arvo on 85 miljoonaa dollaria (70 miljoonaa euroa). Davisin viisivuotisen jatkopahvin arvo on huikeat 190 miljoonaa dollaria (156,5 miljoonaa euroa).

James on edustanut Lakersia vuodesta 2018 lähtien. 35-vuotias tähtipelaaja on juhlinut uransa aikana neljää mestaruutta kolmessa eri joukkueessa.

– LeBron James on ylivertainen koripalloilija ja ihminen. Tämän sopimuksen myötä hän voi entisestään tukevoittaa perintöään kaikkien aikojen pelaajana, Lakersin toimitusjohtaja Rob Pelinka totesi.

James on historian ensimmäinen pelaaja, joka on valittu finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi kolmessa eri joukkueessa.

James pelasi viime kaudella 67 ottelua 25,3 pisteen, 7,8 levypallon, 10,2 koriin johtaneen syötön ja 1,2 riiston keskiarvolla.

Los Angeles Lakersin pelaajat poseeraavat mestaruuspystin kanssa.
Los Angeles Lakersin pelaajat poseeraavat mestaruuspystin kanssa. Getty Images

27-vuotias Davis siirtyi kesällä 2019 Lakersin vahvuuteen New Orleansista. Hän kirjasi viime kaudella 62 ottelusta keskiarvokseen 26,1 pistettä, 9,3 levypalloa, 3,2 koriin johtanutta syöttöä, 2,3 blokkia ja 1,5 riistoa.

– Davis todisti pudotuspelikuplassa, että hän on yksi lajin täydellisimmistä ja dominoivimmista kaksisuuntaisista pelaajista, Pelinka suitsutti.

Lakers juhli viime kauden päätteeksi ensimmäistä mestaruuttaan kymmeneen vuoteen. Lakers on juhlinut mestaruutta historiansa aikana peräti 17 kertaa. Sillä on nyt yhtä paljon mestaruuksia kuin ennätystä aiemmin hallussaan pitäneellä Boston Celticsillä.

Lue myös:

Jeanie Buss on NBA-perijätär, joka on raivannut mestariksi läpi myrskyjen ja perhedraaman – Kobe Bryant ja LeBron James vain sivujuonteita menestystarinassa

LeBron James johdatti tripla-tuplallaan Los Angeles Lakersin mestaruuteen – "Hän on paras pelaaja, mitä koripallouniversumi on koskaan nähnyt"

NBA: Testauskierroksella 48 pelaajaa antanut positiivisen koronatestituloksen

Lauri Markkanen haluaa jatkaa Chicago Bullsissa – valmentajalta rohkaisevaa viestiä: "Ainutlaatuinen pelaaja"

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat