Koronatauko katkaisi Savo Volleyn lennon – "Tuli ikävästi mieleen viime kevät"

Savo Volleyssa ja Lukossa toivotaan, että tiukat koronarajoitukset purevat, vaikka viikkojen tauot otteluista harmittavat.

Lentopallon Mestaruusliiga
Savo Volley jyrää miesten pääsarjassa
Savo Volley porskuttaa lentopallon liigakärjessä. Savo Volleyn kuvaa

Tiukentuneet koronarajoitukset ovat vieneet isoja kotimaisia palloilusarjoja tauolle. Lentopallon miesten ja naisten liigaottelut ovat jäämässä kahden viikon tauolle, joka ulottuu joulukuun 21. päivään saakka.

Savo Volley on hallinnut miesten liigaa, joten heille tauko tuli huonolla hetkellä. Päävalmentaja Timo Tolvanen myöntää, että asiaa oli sulateltava useampia päiviä.

– Muutama päivä meni kyllä katsellessa, että mitähän täällä jälleen tapahtuu. Tuli ikävästi mieleen viime kevät, silloinkin asiat loppuivat nopeasti. Toki tähän oli jo osannut varautua paremmin, Tolvanen sanoi.

– Ei tässä nyt auta painaa päätä pensaaseen ja alkaa liikaa synkistellä. Käytetään tämä aika nyt hyväksemme, meidänkin pelissämme on osa-alueita, joita pitäisi vielä parantaa. Nyt on mahdollisuudet siihen.

Savo Volleyn pelaaja Severi Savonsalmi ymmärtää hyvin, että terveyasiat ajavat aina kaiken muun edelle.

– Tämä oli nyt oikea valinta, mennään terveys edellä, terveys on kuitenkin tärkeintä. Vaikka tietysti harmittaa, ettei nyt päästä pelaamaan. Joukkue oli hyvässä lennossa, olisi ollut mukavaa jatkaa pelejä, mutta nyt kävi näin, Savonsalmi mietti.

LUKKO
Rauman Lukko ei pelaa enää yhtään ottelua ennen joulua. Elmeri Elo / All Over Press

Mieluummin liian nopeita kuin liian hitaita päätöksiä

Jääkiekkoliigan kärkijoukkueen Rauman Lukon apulaisvalmentaja Jarkko Kauvosaari toivoo, että tiukat koronarajoitukset purevat ja tautikäyrät saadaan taittumaan.

– Nyt kun tehdään tiukkoja rajoituksia, niin pitää toivoa, että rajoituksista saataisiin maksimaalinen hyöty. On hyvä, että asioita tehdään mieluummin ennenaikaisesti kuin liian myöhään, Kauvosaari arvioi.

– Luotetaan siihen, että kun toimenpiteitä tehdään, niin voisimme myöhemmin jatkaa kautta suhteellisen normaalisti. Toivottavasti tällä olisi vielä sekin vaikutus, että saataisiin vielä yleisöäkin otteluihin, Kauvosaari sanoi.

Lukon kapteeni Heikki Liedes osasi jo ennakoida pitkää joulutaukoa, kun koronatilanne alkoi pahentua muualla Suomessa.

– Osasimme jo odottaa tätä, kun muualla samanlaisia päätöksiä tehtiin jo aikaisemmin. Ei tämä siis tullut ihan totaalisesti puun takaa, Liedes totesi.

Vaikka takana on poikkeuksellinen syksy, Liedeksen mukaan pelaajan arki on kuitenkin muistuttanut normaalia.

– Olemme kuitenkin onnistuneet pitämään arkemme yllättävän normaalina, vaikka otteluissa onkin ollut vähemmän yleisöä kuin aiemmin. Seuraorganisaatio ja isommassa kuvassa Liigan organisaatio ovat hoitaneet asiat sen verran hienosti.

Myös Jääkiekkoliiton kaikki sarjat ovat seisahtuneet vuodenvaihteeseen saakka. Otteluita ei siis pelata esimerkiksi Mestiksessä tai naisten liigassa.

Lue myös:

Lentopallon Mestaruusliiga jää tauolle joulun alusviikoille koronaviruksen takia

SM-liigalta vahvistus – pelit tauolle jouluun asti

Jääkiekkoliitolta ratkaisu: Mestis ja Naisten Liiga keskeytetään

Salibandy jatkaa pelaamista vaikka tyhjille katsomoille – korona uhkaa pilata Korisliigan sarjauudistuksen

Koronatilanne estää Naisleijonien Vierumäen-leirin – Käsipalloliitto ilmoitti ottelusiirroista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat