Hyppää sisältöön

Tommi Mäkisen tiimille hyviä uutisia merkkimestaruustaistelussa – katso videolta, miten Hyundain tähti rikkoi autonsa ja joutui keskeyttämään

Hyundain Thierry Neuvillen ajovirhe maksoi viimeisetkin teoreettiset mahdollisuudet maailmanmestaruuteen.

Thierry Neuville, Monzan MM-ralli 2020.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Hyundain Thierry Neuville joutui keskeyttämään Monzan MM-rallin perjantaipäivän tehtyään ajovirheen Cinturaton erikoiskokeella. Päivän kolmannella pätkällä belgi leikkasi liian ahneesti sisälle moottoriradalla olleessa shikaanissa, ja auton oikea etukulma osui esteeseen.

I20 vaurioitui niin pahasti, ettei Neuville päässyt maaliin saakka, vaan auto hyytyi matkalle vesilammikon jälkeen. Voit katsoa tilanteen uusintana oheiselta videolta.

Hyundai tiedotti, että Neuvillen auto korjataan kuntoon lauantaille.

Neuvillen onnettomuuden jälkeen erikoiskoe keskeytettiin, ja maaliin hänen edellään ehtivät ajaa vain kuljettajien maailmanmestaruudesta tiukimmin taistelevat Toyotan Elfyn Evans ja Sebastien Ogier sekä Hyundain Ott Tänak, joka joutui matkalla väistämään kapeaan paikkaan jäänyttä Neuvillen autoa.

Muille WRC-kuskeille merkittiin laskennallinen aika perustuen aiempien erikoiskokeiden aikoihin.

Neuvillen viimeisetkin mahdollisuudet kuljettajien mestaruuteen sulivat perjantain vaikeuksiin, ja keskeytys myös kiristi merkkimestaruustaistelua entisestään. Yksi Hyundai on nyt poissa pelistä, ja korealais-saksalaisen tiimin menestystoiveet lepäävät Dani Sordon sekä Tänakin varassa, sillä kahden parhaan kuljettajan pisteet lasketaan mukaan merkkimestaruuspisteisiin.

Tommi Mäkisen Toyota-tiimi on ennen kauden päätösosakilpailua seitsemän pisteen päässä, ja jos Yarikset yltävät esimerkiksi sijoille yksi ja kolme, Toyota nousee jälleen mestaruuteen. Kisaa johtaa neljän erikoiskokeen jälkeen M-Sportin Esapekka Lappi, Sordo on toisena ja Ogier kolmantena.

Kisan tapahtumia seurataan hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Uutista päivitetty kello 16.08: päivitetty tuloksia, kun laskennalliset ajat tulivat.

Lue myös:

Sordo kärkipaikalla, Esapekka Lappi komeasti toisena vaikeissa olosuhteissa – käy katsomassa Monzan MM-rallipäivän tapahtumat ja asiantuntijan vastaukset teidän kysymyksiinne

Sebastien Ogier nopein Monzan avauserikoiskokeella, Tommi Mäkisen japanilaissuojatilta jälleen nolo moka: "Tyhmin virhe, minkä voi virheen jälkeen tehdä"

Esapekka Lapilta pessimistinen näkemys tulevaisuuteensa nykytallissa: "En ole kovin luottavainen"