Kärppien superlupaus ja viime vuoden kisojen maalitykki jäivät ulos MM-ryhmästä – päävalmentaja vaitonaisena valinnoista

Nuorten Leijonien MM-urakka alkaa joulupäivänä Edmontonissa.

jääkiekko
Aatu Räty, Kärpät, Kärpät on ollut 2000-luvun kestomenestyjä.
Aatu Räty ei ole mukana Nuorten Leijonien MM-joukkueessa. AOP

Nuorten Leijonien alustava joukkue Kanadassa pelattavaan jääkiekon MM-turnaukseen julkistettiin perjantaina. Nimekkäimpiä kisaryhmästä ulos jääneitä pelaajia ovat Kärppien superlupaus Aatu Räty ja viime vuoden kisojen Suomen kovin maalintekijä, JYPin Patrik Puistola.

Nuoria Leijonia luotsaava Antti Pennanen ei halunnut taustoittaa tarkempia syitä, miksi Räty ja Puistola jätettiin pois joukkueesta.

– En spekuloi yksittäisten pelaajien valintoja. Nyt elämme tässä hetkessä ja tämän vuoden kisoissa, Pennanen tyytyi toteamaan Yle Urheilulle.

Antti Saarelan poisjääntiin oli looginen selitys. Ilveksen hyökkääjälupaus on loukkaantunut.

– Saarela ei pysty lähtemään MM-kisoihin, Pennanen vahvisti.

Karanteeni alkaa jo itsenäisyyspäivänä

Nuorten Leijonien MM-kisoja edeltävä koronakaranteeni alkaa jo itsenäisyyspäivänä. Lopullinen joukkue nimetään 12. joulukuuta, kun karanteeni on ohi ja kaikki ehdokkaat testattu kolmeen kertaan.

– Olemme käyneet pelaajien kanssa tilanteen rehellisesti läpi. Pelaajilta on kysytty, ovatko he valmiita sitoutumaan karanteeniin silläkin riskillä, että kaikkia ei valita lopulliseen MM-joukkueeseen, Pennanen kertoi.

Pennasen mukaan tartuntariskejä ehkäistään siten, ettei harjoituksia tehdä koko joukkueen voimin.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela vakuuttaa, että Edmontoniin voidaan matkustaa turvallisin mielin.

– Nuorten MM-kisojen järjestelyt ovat perusteelliset ja voidaan rinnastaa samanlaisiin kuplajärjestelyihin, joita NHL toteutti pudotuspeleissään, Nummela kertoi.

Nuorten Leijonien MM-kisaurakka alkaa joulupäivänä.

Lue myös:

Nuorten Leijonien MM-ehdokkaat julkaistu – pelaajat joutuvat itsenäisyyspäivänä karanteeniin, vaikka kaikki eivät pääse lopulliseen kisaryhmään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat