Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Korisliiga jää tauolle jouluun saakka, runkosarja venyy kuukaudella – "Täytyy toivoa, että kaikkien pää pysyy pinnalla"

Mahdolliset muutokset kilpailujärjestelmiin tehdään 16. joulukuuta pidettävässä seurakokouksessa.

koripallo
Koripallon yleiskuvaa
Miesten Korisliigaa ei pelata ainakaan seuraavaan kolmeen viikkoon.Tomi Hänninen

Koripalloliitto tiedottaa, että miesten Korisliiga jää tauolle 23. joulukuuta saakka Aluehallintovirastojen yleisötilaisuuksille asettamien rajoituksien takia. Korisliigan seurat kokoontuvat 16. joulukuuta keskustelemaan, pelataanko otteluita 24.–31. joulukuuta.

Koripalloliiton tiedotteen Korisliigan seurakokous keskusteli perjantaina koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten vaikutuksesta Korisliigan sekä miesten Suomen cupin kilpailujärjestelmiin. Päätösesitykset mahdollisista muutoksista kilpailujärjestelmiin tehdään tiedotteen mukaan 16. joulukuuta pidettävässä seurakokouksessa.

Sarjajärjestelmää uudistettiin tälle kaudelle tuomalla jatkosarjat mukaan.

Runkosarja piti olla pelattuna loppuun 27. tammikuuta, jonka jälkeen joukkueiden piti jatkaa ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Pudotuspeleihin pääsevät ylemmän jatkosarjan kuusi joukkuetta ja kaksi parasta alemmasta jatkosarjasta. Jatkosarjavaiheessa kukin joukkue pelaa 10 ottelua.

Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholmin mukaan on keskusteltu siitä, että jatkosarjoja ei pelattaisi. Mutta nyt on jo selvää, että runkosarja venyy joulukuulta siirrettävien otteluiden takia helmi-maaliskuun taitteseeen.

– Ei ole päätetty sitä, miten sen jälkeen jatketaan kautta, Westerholm kertoo Yle Urheilulle.

Westerholm ei lähde spekuloimaan, kuinka todennäköistä on jatkosarjojen jääminen pelaamatta.

– Vaihtoehtoja on tiivistää pelikalenteria, pidentää kautta tai lyhentää pudotuspelejä. Näistä asioista keskustellaan seuraavan kerran 16. joulukuuta, Westerholm pohtii.

Pudotuspelit ovat kuitenkin seuroille tuottoisimpia otteluita, kuten myös Westerholmin mukaan ylemmän jatkosarjan ottelut.

– Päätöksiä pitää ruveta kohta syntymään, jotta tiedetään kauden päätöspäivä. Mennäänkö maalis-, huhti- vai toukokuuhun saakka, Westerholm sanoo.

Tuleeko sitten haasteita, jos kausi jatkuu toukokuulle asti?

– Onhan siinä kustannnusvaikutukset aika isot. On vähän sellainen henki olemassa, että kautta ei voisi määräänsä enempää pidentää, Westerholm sanoo.

Jo aiemmin on päätetty, että kukaan ei putoa Korisliigasta. Koripalloliitto ja Korisliiga-seurat ovat halunneet turvata päätöksellä seurojen elinvoimaisuuden.

Jo nyt talousongelmat ovat puhuttaneet Korisliigassa. Kouvot on esimerkiksi lomauttanut päävalmentajansa Tuomas Ojan ja kaksi amerikkalaispelaajansa.

Tulevatko Korisliiga-seurat selviämään kauden loppuun asti?

– En halua ottaa tuohon kantaa. Jokainen seura voi kertoa itse omista tunnelmistaan. Mutta emme ole poikkeus muuhun urheiluun verrattuna. Tuska ja ahdinko on kova. Joillain on vähän isompi. Joillain on pidempi. Täytyy toivoa, että kaikkien pää pysyy ainakin pinnalla. Kukaan tuskin selviää kuivin jaloin, Westerholm vastaa.

– Mutta meidän pitää tehdä päätöksiä, jotka eivät aiheuta seuroille isompaa tuskaa. Seurakokouksessa oli tänään vahva viesti, että Korisliigaa ja sen tulevaisuutta pitää miettiä kokonaisuutena. Oli hienoja puheenvuoroja yhteisestä huolesta. Nähdään myös isoa kuvaa.

Salibandy jatkaa pelaamista vaikka tyhjille katsomoille – korona uhkaa pilata Korisliigan sarjauudistuksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat