Hyppää sisältöön

Italialainen pyöräilijä Michael Antonelli kuoli 21-vuotiaana koronavirukseen

Italialaista pyöräilyä kohtasi suuri suru, kun maajoukkueen portteja muutama vuosi sitten kolkutellut nuori lahjakkuus Michael Antonelli hävisi taistelun koronavirukselle.

Italialainen pyöräilylahjakkuus Michael Antonelli oli ollut teho-osastolla viikkojen ajan ja viime päivät hengityskoneessa saatuaan koronaviruksen. Lopulta kovia kokenut nuori mies kuoli torstaina covid-19-virustautiin.

Antonelli oli toipumassa vakavasta, kahden vuoden takaisesta pyöräilyonnettomuudesta. San Marinossa syntyneen Antonellin (siirryt toiseen palveluun) rynnistys kohti pyöräilyn kirkkaimpia parrasvaloja pysähtyi, kun tallin superlupaus kaatui vuonna 2018 Firenze-Viareggio -ajossa ja joutui sen seurauksena koomaan.

Useiden leikkausten jälkeen Antonelli alkoi toipua hitaasti kolhuistaan, vaikka onnettomuus keskeytti haaveet ammattilaisuudesta. Tästäkin huolimatta Mastromarco Sensi Nibali -talli piti koko ajan yhteyttä pidettyyn, entiseen pyöräilyjoukkueensa jäseneen.

Antonellin kuolema oli myös pyöräilytallille traaginen uutinen. Tallin mukaan nuori ajaja oli todellinen "taistelija", joka ei koskaan antanut periksi, vaikka viimeinen taisto oli hänelle liikaa.

– Hyvästi Michael, olet meidän muistoissamme ikuisesti. Koko tiimin puolesta syvä osanotto perheen suureen suruun, twiittasi talli.