Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hamiltonia tuuraava Russell jätti Bottaksen harjoitusvauhdissa varjoonsa

Mercedes-kuski Lewis Hamiltonin paikan yhdeksi kisaviikonlopuksi ottanut George Russell osoitti heti ajotaitojaan formula ykkösten Bahrainin gp:n perjantain harjoituksissa Sakhirissa.

urheilu
George Russell
George Russell avasi mainiosti F1-viikonvaihteen Bahrainissa. Getty Images

Brittikuski George Russell kellotti perjantain molempien harjoitusten kärkiajan ja jätti Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen varjoonsa. Bottas oli ensimmäisissä harjoituksissa neljäs ja toisissa vasta 11:s.

Russell kellotti ensimmäisissä harjoituksissa perjantain nopeimmaksi ajaksi 54,546. Bottas jäi kärkiajasta 0,322 sekuntia. Iltaharjoituksissa Russellin nopein kierros toi ajan 54,713. Molempien perjantain harjoitusten toiseksi nopein oli Red Bullin Max Verstappen.

– Tämä oli minulle aika hankala päivä, Bottas kuvaili perjantaitaan.

Suomalaiskuski kertoi, että häneltä meni avausharjoituksissa auton lattia rikki. Bottas oli ensimmäisten harjoitusten neljänneksi nopein jääden Russellin kärkiajasta 0,322 sekuntia.

Iltaharjoituksissa Bottas jäi pehmeillä renkailla sijalle 11. Eroa Russellin kakkosharjoitusten kärkiaikaan kertyi 0,608 sekuntia. Suomalaisen toisten harjoitusten paras kierrosaika hylättiin, koska hän ylitti kasimutkassa rataviivan.

– Red Bull näyttää todella kilpailulliselta ja George nopealta. On aika paljon töitä tehtävänä, että saan kaiken kuntoon aika-ajoihin, Bottas sanoi.

"Epätasainen rata"

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli avausharjoituksissa sijalla 14 ja kakkosharjoituksissa sijalla 12. Räikkösen ero kärkeen oli 1,237 ja 0,771 sekuntia.

Räikkönen luonnehti rataa melko yksinkertaiseksi.

– Minulla ei ollut odotuksia tästä radasta. Siinä on vain kaksi mutkaa, ja se on melko epätasainen. Paljoa muuta ei voi sanoa, Räikkönen tiivisti.

Räikkösen harjoitusvauhti oli melko tasavahvaa esimerkiksi McLarenin ja Ferrarin kuljettajien kanssa.

– En ole edes katsonut, millä sijoilla muut ovat. Tämä oli vasta perjantai, joten sillä, millä sijoilla me olemme ja missä muut ovat, ei ole niin merkitystä, Räikkönen kuittasi.

Ferrarin Charles Leclerciltä perjantain jälkimmäiset harjoitukset menivät plörinäksi, sillä hänen autoonsa tuli tekninen vika, eikä monacolainen enää palannut radalle.

Williamsin kuljettaja Russell, 22, korvaa viikonlopun kisassa Lewis Hamiltonin, sillä brittimestari antoi aiemmin viikolla positiivisen koronavirusnäytteen.

Bahrainin kilpailu on tämän kauden viimeistä edeltävä F1-kisa. Aika-ajot ovat vuorossa lauantaina ja kilpailu sunnuntaina

Lue myös

Koronaan sairastunut Lewis Hamilton kotioloissa – "Hän ei voi kovin hyvin"

Bottas ei ota paineita uudesta tallikaveristaan – "Ei se näyttäisi kovin hyvältä, jos hän löisi minut normaalissa kisassa"

Hamiltonin paikan Mercedeksellä ottanut Russell kaasutteli kärkiajan – Bottas avausharjoitusten neljäs

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat