Media: NHL on palaamassa jäille tammikuun puolivälissä – runkosarjassa pelataan enintään 56 ottelua

Alun perin kauden oli määrä alkaa jo 1. tammikuuta.

NHL
Tampa Bay Lightningin mestaruusjuhlat jäällä.
Tampa Bay Lightning juhli mestaruutta ilman yleisöä. Getty Images

Jääkiekkoliiga NHL on aloittamassa pelikautensa tammikuun puolivälin tienoilla, ja kauden aikana runkosarjassa aiotaan pelata 52 tai enintään 56 ottelua. Näin kertovat lähteet kanadalaiselle televisiokanava TSN:lle sekä yhdysvaltalaiskanava ESPN:lle.

Alun perin kauden oli määrä alkaa jo 1. tammikuuta, mutta tätä tavoitetta oli jo aiemmin pidetty epärealistisena.

NHL-pelaajien ammattiliitto NHLPA:lle jaetussa alustavassa aikataulussa pelit alkavat tammikuun puolenvälin tienoilla, mutta tarkkaa päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon. Harjoitusleirit alkavat 10-14 päivää ennen tätä, eli näillä näkymin vuoden ensimmäisinä päivinä. Ne joukkueet, joiden edelliskausi päättyi jo maaliskuussa, saavat aloittaa leirinsä vielä viikkoa aiemmin.

Neuvotteluissa erimielisyydet koskevat raha-asioita. ESPN:n mukaan joukkueiden omistajat haluavat pelaajien joustavan palkkakysymyksissä, mutta pelaajapuoli on kieltäytynyt muutoksista jo sovittuihin palkkioihin.

Viime kausi pysähtyi koronaviruspandemian takia maaliskuussa. Kautta jatkettiin elokuussa Toronton ja Edmontonin kuplissa. Tampa Bay kruunattiin syyskuun lopulla mestariksi, kun se voitti finaaleissa Dallas Starsin otteluvoiton 4-2.

Alkavaa kautta NHL ei suunnittele pelaavansa Toronton ja Edmontonin kaltaisissa kuplissa, vaan tavoitteena on, että pelit pelataan joukkueiden kotihalleissa.

Lue myös:

NHL:ssä pelasi ennätysmäärä ruotsalaisia ja suomalaisia jääkiekkoilijoita

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat