Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tallikaverin ulosajo viemässä Ogierin mestaruuteen, Esapekka Lapille jäi paljon jossiteltavaa – Yle seurasi Monzan MM-rallin dramaattisen päivän tapahtumia hetki hetkeltä

Monzan MM-rallissa ajettiin lauantaina seitsemän pikataivalta. Kuvan videota klikkaamalla voit katsoa koosteen värikkään päivän tapahtumista TV2:ssa kello 21 alkaen.

Rallin MM-sarja
Sebastien Ogier Monzan MM-rallissa 2020.

Päivän tärkeimmät tapahtumat:

Esapekka Lappi ja Dani Sordo saivat eilispäivän päätteeksi 10 sekunnin aikasakon shikaanin oikaisemisesta, ja ensimmäisellä erikoiskokeella Sebastien Ogier ohitti heidät nousten kisan kärkeen. Sordo kuittasi tilanteen toisinpäin päivän toisella pätkällä, mutta Ogier meni jälleen kärkeen aamupäivän lenkin päätteeksi. Hän piti kärkipaikkansa päivän loppuun saakka.

– Iltapäivän lenkillä avauspätkällä Selvinossa Gus Greensmith ja Ole Christian Veiby ajoivat rajusti ulos samassa paikassa, ja erikoiskoe keskeytettiin sekä lopulta peruttiin.

–EK11 ajettiin todella liukkaissa olosuhteissa, ja MM-sarjan kärkimies Elfyn Evans autonsa ulos tieltä. Esapekka Lapin kommunikointi tiimin kanssa ei toiminut, ja suomalainen ei saanut tietoa oikeanlaisista olosuhteista. Seuraava erikoiskoe peruttiin, koska olosuhteet olivat muuttuneet niin vaarallisiksi. Ogier varmistaa sunnuntaina maailmanmestaruuden, jos hän sijoittuu kahden parhaan joukkoon.

– WRC3-luokassa Jari Huttunen ajaa kolmantena ja on ottamassa tällä sijoituksella luokkamestaruuden.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat