Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Diego Maradonalle puuhataan omaa katua ja teema-aluetta

Diego Maradonan muisto elää argentiinalaisten mielissä.

jalkapallo
Diego Maradonaa muisteltu Argentiinassa
Diego Maradonaa on muisteltu monin eri tavoin.Getty Images

Viime viikolla kuollut jalkapallolegenda Diego Maradona voi saada nimikkokadun Buenos Airesiin. Kaupunginvaltuusto haluaa nimetä Maradonan mukaan osan kadusta, joka johtaa Argentinos Juniorsin stadionille.

Maradona aloitti ammattilaisuransa 15-vuotiaana Juniorsissa, jonka stadion nimettiin entisen pelaajasuuruuden mukaan jo vuonna 2004. Valtuuston suunnitelmat eivät rajoitu pelkkään katuun: stadionin ympäristöön suunnitellaan 30 korttelin kokoista turismin, urheilun ja kulttuurin teema-aluetta, joka olisi pysyvä kunnianosoitus Maradonalle.

– Mikään ei voi olla yhtä suuri ilo ja onni kuin se, mitä Maradona antoi argentiinalaisille. Ajattelemme, että tämä kulttuurin ja urheilun kierros voisi olla olennainen asia pitämään hänet hengissä nyt ja ikuisesti, valtuutettu Claudio Morresi sanoi.

Maradona johdatti Argentiinan maailmanmestariksi 1986 ja MM-finaaliin 1990. Pelaajauransa jälkeen hän valmensi Argentiinan maajoukkuetta muun muassa MM-kilpailuissa 2010, mutta oli otsikoissa enemmän siviilipuolen ongelmiensa vuoksi.

Legendaarinen jalkapalloilija kuoli sydänkohtaukseen 60-vuotiaana. Kuolemansa jälkeen häntä on muistettu ympäri maailman, ja esimerkiksi hänen pitkäaikainen seuransa Napoli nimesi stadioninsa Maradonan mukaan. Maradona ykköstähtenään Napoli voitti Italian mestaruudet 1987 ja 1990.

Lue myös:

Näistä hetkistä Diego Maradona muistetaan: Jalkapallohistorian puhutuin maali, hulvaton lämmittelyvideo ja traagiset dopingkäryt

Suuren innoittajan kuolema sai Erkka V. Lehtolan tolaltaan – avaa Maradonan merkitystä jalkapallolle ja Argentiinalle: "Toista hänen kaltaistaan ei tule"

Pentti Salmi selosti MM-kisat Meksikossa vuonna 1986 – Maradonan yksi maali nousee muistoissa ylitse muiden: "Ei voi kuin ihailla näin vuosikymmenienkin jälkeen"

Kommentti: Diego Maradonan merkityksen ymmärtää, kun juttelee surevien napolilaisten kanssa – legendaarinen seuraikoni muutti jalkapallon ja kaupunkilaisten elämän

Lohduttomuus jäytää yhä Maradonan faneja Buenos Airesissa – legendan elämän nurja puoli ei vähentänyt surua: "Minäkin tuomitsin hänet usein, koska hän ei elänyt esimerkillisesti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat