Suora

  • Urheiluruutu

Ruotsin Samuelsson tuuletti ensimmäistä maailmancup-voittoaan, Seppälä ja Hiidensalo ampuivat heikosti

Sebastian Samuelssonilla oli upea päivä ampumahiihdon maailmancupissa Kontiolahdella.

ampumahiihto
Tero Seppälä kuvassa
Tero Seppälä kiersi viisi sakkolenkkiä takaa-ajossa. Tomi Hänninen

Ampumahiihdon maailmancupin miesten takaa-ajo päättyi ruotsalaisjuhliin Kontiolahdella. Sebastian Samuelsson saavutti uransa ensimmäisen maailmancup-voiton, kun hän oli ykkönen miesten 12,5 km:n taistossa.

Voitto oli Ruotsin miehille ensimmäinen sitten Björn Ferryn ja maaliskuun 2014.

Samuelsson selviytyi urakastaan yhdellä sakkokierroksella ja löi toiseksi sijoittuneen ranskalaisen Fabien Clauden 15,8 sekunnin erolla. Claude ampui kolme ohilaukausta. Norjalainen Johannes Bö ylsi kolmannelle sijalle. Kolme sakkoa ampunut Bö jäi 19,5 sekuntia Samuelssonista.

Samuelsson ja Claude tekivät komeat nousut lauantain takaa-ajossa. Samuelsson kipusi 18. sijalta päivän ykköseksi ja Claude nousi 11. sijalta kakkoseksi. Torstain pikakilpailussa voiton napannut norjalainen Tarjei Bö ampui viisi sakkoa ja valahti 12:nneksi.

Johannes Bö on kärjessä maailmancupin kokonaistilanteessa. Lauantain voittaja Samuelsson kakkosena ja slovenialainen Jakov Fak cupissa kolmannella sijalla.

Tero Seppälän voimat hiipuivat

Tero Seppälä sai tyytyä 37. sijaan. Seppälä kiersi viisi sakkokierrosta ja jäi lähes kolme minuuttia kärjestä. Seppälä pääsi matkaan 31. sijalta, mutta ei ollut lauantaina parhaassa vireessään.

– Voimat olivat vähissä viimeisellä kierroksella, mutta onneksi en sentään kovin paljon pudonnut alaspäin. Jalka alkoi painaa, tuollainen liippakeli rasittaa jalkoja eikä iskutusta enää riittänyt jyrkissä nousuissa, Seppälä kertoi Yle Urheilulle.

– Taso on todella kova ja porukka ampuu todella hyvin. Mutta ei voi mitään, pitäisi vain onnistua paremmin, Seppälä mietti.

Päivän toinen suomalainen Olli Hiidensalo oli 56:s. Hiidensalolle tuli seitsemän ohilaukausta.

– Sakkoja tuli liikaa, jos haluaa lyhyesti tiivistää päiväni. En voi ainakaan syyttää tuulta, tuulet eivät vieneet laukauksiani. Minulla oli syksyllä ammuntani kanssa haasteita, penkalle on jäänyt epävarmuutta, Hiidensalo totesi.

– Ampumiseni on hidasta ja epävarmaa. Pitäisi saada lisää rohkeutta penkkatyöskentelyyni, Hiidensalo arvioi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Tarjei Bö iloitsi voitosta ja pikkuveljensä päihittämisestä – viikonlopun suomalaisyllättäjä Harjulalta synkkä tilitys: "Silmissä ihan sumenee"

Mari Ederillä katastrofaalisia ongelmia ampumapaikalla, seitsemän laukausta kymmenestä ohi: "Taas löytyi uusi taso"

Koronasääntöjä rikottu Kontiolahdella – Bulgarian ampumahiihtojoukkueelle räpsähti sakkoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat