Suora

  • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
  • Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku

Samu Torsti laski pitkästä aikaa toiselle kierrokselle – toinen lasku jäi vaisuksi

Samu Torsti laski toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen.

Alppihiihto
Samu Torstin toinen lasku epäonnistui Italiassa
Samu Torstin toinen lasku epäonnistui Italiassa

Suomalaislaskija Samu Torsti ei pystynyt parhaimpaansa alppihiihdon suurpujottelun maailmancupin toisella kierroksella Italian Santa Caterinassa.

Torsti ylsi maailmancupissa pitkästä aikaa toiselle kierrokselle, mutta viimeisessä laskussa suomalaisen vauhti jäi vajaaksi. Torsti aloitti laskunsa hyvin, mutta jäi hämmentävästi yli sekunnin kärjestä ensimmäisen ja toisen väliajan välissä.

Suomalainen oli kokonaistuloksissa 27:s (+3,49). Kilpailun voiton nappasi Kroatian Filip Zubcic ennen Slovenian Zan Kranjecia.

Torsin lasku ei näkynyt kokonaisuudessaan tv-kuvissa. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander arvelikin, että Torsti on tehnyt virheen ensimmäisen väliajan jälkeen.

– Kyllä siinä on täytynyt olla Samulla joku virhe, koska kukaan ei jäänyt niin paljon kuin Samu. Me emme vain nähneet sitä, Palander kommentoi tv-lähetyksessä.

Torsti laski Santa Caterinassa ensimmäisellä kierroksella 24:nneksi (+2,52) ja eteni toiselle kierrokselle. Edellisen kerran Torsti pääsi toiselle kierrokselle lähes kaksi vuotta sitten tammikuussa 2019 Sveitsin Abeldodenissa.

Torsti siirtyi täksi kaudeksi Ruotsin alppimaajoukkueen harjoitteluryhmään yksivuotisella sopimuksella, kun Suomen maajoukkueessa moni kokeneempi laskija lopetti uransa. Torstin paras sijoitus maailmancupista on tammikuulta 2017, jolloin hän oli 10:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomen ykkösalppinisti Samu Torsti harjoittelee nyt Ruotsin maajoukkueen mukana – ”Kysyntä ja tarjonta kohtasivat”

Samu Torsti karsiutui niukasti toisesta laskusta, Söldenissä nähtiin 20-vuotias yllätysvoittaja – "Virheen jälkeen Torstin olisi pitänyt laskea enemmän riskillä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat