Rajut ulosajot keskeyttivät erikoiskokeen Monzan MM-rallissa – katso videolta, miten luminen ja liukas asfaltti yllätti kokemattomat kuljettajat

Gus Greensmith ja Hyundain Ole Christian Veiby ajoivat ulos samassa paikassa Selvinon erikoiskokeella Monzan MM-rallissa. Katso pätkän keskeyttämiseen johtaneet ulosajot kuvan videota klikkaamalla.

Rallin MM-sarja
Gus Greensmith

Tuoreimmat rallipodcastit ja -videot sekä -uutiset löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Monzan MM-rallin hankalat ja yllätykselliset olosuhteet ovat tehneet ajamisesta ja rengasvalinnoista haasteellisia. Vuoristo-olosuhde teki jälleen yllätyksen lauantai-iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella Selvinossa.

M-Sportin Esapekka Lappi otti iltapäivän erikoiskokeille kolme sade- ja talvipyörää, mutta muut kärkikuljettajat ottivat neljä sadepyörää sekä kaksi talvipyörää. Lumisade kuitenkin yltyi ja teki asfaltista liukkaan sekä loskaisen.

Ensimmäisenä tielle lähtenyt ja eilen kertaalleen jo keskeyttänyt M-Sportin Gus Greensmith täräytti Fordinsa liukkaassa paikassa kaiteeseen, osui penkkaan ja ajautui ulos tieltä. Britin perässä toinen 24-vuotias kuljettaja, ensimmäistä WRC-kisaansa Hyundailla ajava Ole Christian Veiby ajoi samaan kaiteeseen samassa paikassa. Norjalaisen auto jäi vaikeaan paikkaan keskelle tietä, ja erikoiskoe keskeytettiin punaisella lipulla. Se peruttiin myöhemmin kokonaan.

Voit katsoa tilanteet oheiselta videolta. Molemmat miehistöt selvisivät tilanteesta ilman loukkaantumisia.

Maaliin ehti ajaa ilman ongelmia vain Toyotan Takamoto Katsuta, ja muille WRC-kuljettajille tultaneen eiliseen tapaan määrittelemään jälleen laskennallinen aika aiempien erikoiskokeiden aikoihin perustuen. Toinen vaihtoehto on se, että ek perutaan kokonaan.

Jo eilen yksi erikoiskoe keskeytettiin, kun Hyundain Thierry Neuville rikkoi autonsa ja i20 hyytyi vaaralliseen paikkaan. Monzan MM-rallin tapahtumia voi seurata hetki hetkeltä täällä, ja seuraava erikoiskoe Gerosa 2 näytetään kello 15.30 alkaen TV1:ssä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Käsittämätöntä! Monzan MM-rallin parhaalle suomalaiselle annettiin väärää tietoa ja iso etu suli – "Todella erikoista ja yllättävää"

Uskomatonta draamaa Monzan arvaamattomissa olosuhteissa – Tommi Mäkinen mykistyi pettymyksestä, kun MM-sarjan kärkimies ajoi ulos: "Ei ole sanoja, halusimme vain uuden mestarin"

Erinomaisesti sujuneelle kisalle harmillinen loppu – Niclas Grönholmin ensimmäinen MM-ralli päättyi keskeytykseen

Tallikaverin ulosajo viemässä Ogierin mestaruuteen, Esapekka Lapille jäi paljon jossiteltavaa – Yle seurasi Monzan MM-rallin dramaattisen päivän tapahtumia hetki hetkeltä

Monzan MM-rallia johtavalle Sordolle ja toisena olevalle Lapille aikarangaistukset – tallipomo närkästyi tuomiosta: "Mitä hänen olisi oikein pitänyt tehdä?"

Virheettömän loistopäivän ajanut Esapekka Lappi uskoo jopa voittoon Monzan MM-rallissa – kokenut asiantuntija hämmästeli hurjia olosuhteita: "En ole koskaan nähnyt"

Tommi Mäkisen tiimille hyviä uutisia merkkimestaruustaistelussa – katso videolta, miten Hyundain tähti rikkoi autonsa ja joutui keskeyttämään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat