Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MM-kultaa voittaneella Norjalla isoja ongelmia Kontiolahdella – Ruotsille viestivoitto, Suomi 14:s

Ennakkosuosikki Norjan viesti lähti alusta asti kehnosti liikkeelle.

ampumahiihto
Ruotsin viestinaiset
Ampumahiihdon naisten 4x6 kilometrin viesti Kontiolahdella päättyi Ruotsin voittoon. Selostus Johannes Oikarinen.

Ruotsi vei voiton jännittävien vaiheiden jälkeen ampumahiihdon maailmancupin 4x6 kilometrin viestissä lauantaina Kontiolahdella.

Ruotsin ankkuri Hanna Öbergin jälkeen toiseksi maaliin hiihti Ranska ja Justine Braisaz-Bouchet 9,6 erolla kärkeen. Kolmas oli Saksa 43,9 sekuntia Ruotsista jääneenä.

Voitto oli kahden kauppa, kun Ruotsi ja Ranska karkasivat muilta toisen osuuden pystyammunnan jälkeen ja jatkoivat tasatahtia kolmannen osuuden pystyammuntaan saakka. Tuolloin ennakkosuosikki Ruotsin Elvira Öberg ampui vakuuttavasti ja otti reilun yhdeksän sekunnin eron Ranskaan.

Viime helmikuun MM-kisoissa kultaa ottaneen Norjan viesti oli hämmentävän heikko. Ennakkosuosikin viesti alkoi jo avausosuudella kehnosti, kun Karoline Knotten kaatui ensimmäisellä kierroksella ja oli vaikeuksissa ammuntapaikalla. Knotten toi joukkueensa vaihtoon sijalla 19, kaksi minuuttia ja 39 sekuntia kärjen perässä.

Toisen osuuden hiihtäneellä Tirill Ekhofilla oli niin ikään ongelmia. Olympiavoittaja hermoili ammuntapaikalla kolme sakkokierrosta, ja toi joukkueensa vaihtoon sijalla 18:s (+3.36). Ingrid Landmark Tandrevold nosti joukkueensa 13:nneksi (+3.21). Ankkuriosuudella Marte Olsbu Röiseland paransi joukkueensa sijoitusta ja toi ennakkosuosikin maaliin kahdeksantena (+3.04).

Suomi oli viimeisenä maaliin päässeenä joukkueena 14:s. Suomen Suvi Minkkinen toi joukkueensa avausosuudelta vaihtoon sijalla 14:s ja Mari Eder nosti toisella osuudella Suomen 11:nneksi (+2.11). Venla Lehtonen jäi hiihtovauhdissa, mutta toi joukkueensa ankkuriosuudelle sijalla 12 (+3.05). Suomen ankkurina oli Erika Jänkä, joka toi Suomen maaliin neljäntenätoista (+4.43).

Suomi ei joutunut kertaakaan sakkokierrokselle, mutta käytti yhteensä 12 varapatruunaa.

– Sijoituksena ehkä parempi, mitä numero antaa myöten, mutta ehkä tuolla on muutama ylimääräinen varapatruuna. Erot kärkeen olivat aika isot. Normaalisti Hochilzenin radalla olisi jo läpytetty siinä vaiheessa. Vielä on vaihtelevaa, odotellaan seuraavaa vaihetta tytöiltä, Yle Urheilun asiantuntija Laura Toivanen kommentoi.

Lue myös:

Ruotsin Samuelsson tuuletti ensimmäistä maailmancup-voittoaan, Seppälä ja Hiidensalo ampuivat heikosti

Mäkihyppy päättää vilkkaan talviurheilupäivän – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Koronasääntöjä rikottu Kontiolahdella – Bulgarian ampumahiihtojoukkueelle räpsähti sakkoja

Mari Ederillä katastrofaalisia ongelmia ampumapaikalla, seitsemän laukausta kymmenestä ohi: "Taas löytyi uusi taso"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat