Käsittämätöntä! Monzan MM-rallin parhaalle suomalaiselle annettiin väärää tietoa ja iso etu suli – "Todella erikoista ja yllättävää"

Esapekka Lappi joutui pettymään Monzan MM-rallin 11. erikoiskokeella pahemman kerran.

Rallin MM-sarja
Käsirttämätön virhe! Esapekka Lapille ei kerrottu lumisateesta
Käsirttämätön virhe! Esapekka Lapille ei kerrottu lumisateesta

Tuoreimmat rallipodcastit ja -videot sekä -uutiset löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Monzan MM-rallin 11. erikoiskokeella nähtiin todella hämmentävä tilanne kilpailun parhaan suomalaiskuljettajan kohdalla. Viidentenä ollut Esapekka Lappi lähti lumisateeseen vain yhdellä lumikelin renkaalla ja kolmella sadekelin renkaalla.

Lappi lähti vielä iltapäivän lenkille etulyöntiasemassa, kun lumisade alkoi. Hänellä oli ainoana kuljettajana mukana kolme talvipyörää ja kolme sadekelin rengasta, kun taas muilla oli neljä sadekelin rengasta ja kaksi lumikelin rengasta. Nyt etua ei käytetty täysimääräisesti, päinvastoin.

– Kukaan ei kertonut, että sataa lunta. Meidän informaatiomme oli, että sataa vettä, erittäin pettynyt Lappi kertoi erikoiskokeen maalissa.

Kansainvälisen tv-lähetyksen haastattelija kyseli vielä perään Lapin edusta iltapäivän erikoiskokeella.

– On hyödytöntä, jos ei käytä näitä renkaita, Lappi vastasi.

– Ohhoh! Todella erikoinen ja yllättävä informaatio, tv-erikoiskoetta selostanut Ylen rallitoimittaja Tomi Tuominen hämmästeli.

Lappi hävisi reilut 11 kilometriä pitkällä erikoiskokeella pätkän ykkösnimelle Sebastien Ogierille peräti 21,8 sekuntia. Pääluokka WRC:n kuljettajista Lapin taakse jäi maaliin päässeistä vain Toyotan japanilaissuojatti Takamoto Katsuta.

Erikoiskokeella nähtiin kuitenkin vielä yksi iso käänne. Kolmantena ajanut MM-sarjan kärkinimi, Toyotan Elfyn Evans, ajoi vaativissa olosuhteissa ulos.

Lappi nousi siis käsittämättömästä tilanteesta huolimatta MM-rallissa neljänneksi ohi Evansin. Ero kilpailua johtavaan Ogieriin venyi kyuitenkin jo 38 sekuntiin. Kolmantena ajava Hyundain Ott Tänak on 15,7 sekuntia edellä. Toisena kilpailussa on Hyundain Dani Sordo.

Lue lisää:

Uskomatonta draamaa Monzan arvaamattomissa olosuhteissa – Tommi Mäkinen mykistyi pettymyksestä, kun MM-sarjan kärkimies ajoi ulos: "Ei ole sanoja, halusimme vain uuden mestarin"

Tallikaverin ulosajo viemässä Ogierin mestaruuteen, Esapekka Lapille jäi paljon jossiteltavaa – Yle seurasi Monzan MM-rallin dramaattisen päivän tapahtumia hetki hetkeltä

Rajut ulosajot keskeyttivät erikoiskokeen Monzan MM-rallissa – katso videolta, miten luminen ja liukas asfaltti yllätti kokemattomat kuljettajat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat