Lähes kahden vuoden tauon jälkeen maailmancupin pisteille laskenut Samu Torsti kertoo mokastaan, mikä ei tv-kuvissa näkynyt: "Vauhdit menivät nollille"

Alppihiihtäjä Samu Torsti iloitsee, että perusvauhti on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Näet Torstin toisen laskun klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Samu Torsti

Samu Torsti laski lauantaina lähes kahden vuoden tauon jälkeen maailmancupin pisteille suurpujottelussa Italian Santa Caterinassa. Torsti oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 24:ntenä, mutta tippui kolme sijaa toisen kierroksen jälkeen. Suomalainen jäi voittajalle Kroatian Filip Zubcicille reilut kolme ja puoli sekuntia.

– Ensimmäinen lasku oli kovaa rokkia. Kypärä tärisi ihan alusta lähtien. Maaliviivan ylittämisen jälkeen katsoin taululle ja oli kiva nähdä, että toisen kierroksen paikka aukesi, Torsti kertoo Yle Urheilulle.

Kisa käytiin hankalissa olosuhteissa kovan lumisateen keskellä. Torsti kertoo, että oma vire ei ollut edes erityisen hyvä.

– Ei se lasku kovin hyvältä tuntunut. Näkyvyys oli melko heikko. Mutta se kertoo vaan perusvauhdista, että se on hyvällä mallilla. Jo Söldenissä vauhti oli hyvällä tasolla.

Mitä tapahtui toisessa laskussa?

Torstin sijoitus olisi ollut parempi ilman toisen laskun virhettä, jota ei näy tv-kuvissa.

– Rinteen yläosassa täräytin johonkin lumikinokseen ja vauhdit menivät nollille. Karvas maku jäi. Toisella kierroksella vauhti oli muuten hyvää.

– Olin ulkona optimaaliselta linjalta, mutta tuntui, että suksi tulee silti hyvin mukana. Yhtäkkiä sitten suksi tuntui tosi raskaalta, ja siinä se vauhti sitten hidastui. Sellaista sattuu.

Torsti arvioi, että sijoitus olisi ollut ilman virhettä selvästi parempi.

– En ole mikään tilastonikkari, mutta valmentajat sanoivat, että siitä virheestä tuli sekunti lisää. Top 20 olisi ollut haarukassa ilman virhettä.

"Mielenkiinnolla odotamme huomista"

Torstin mukaan Santa Caterinaan ennustetaan myös sunnuntaiksi kovaa lumisadetta. Ehkä jopa niin kovaa, ettei kisaa järjestetä, Torsti arvioi.

– Tässä mielenkiinnolla odotamme huomista. Lumisade saattaa yltyä, jopa 80 senttiä saattaa tulla lunta. Katsotaan, että kilpaillaanko. Pidetään mieli virkeänä. Tämmöiset back-to-back-kilpailut ja lumisade näyttävät sopivan minulle.

Lopuksi Torsti suuntaa vielä kiitoksensa Ruotsiin. Torsti kiittelee ruotsalaista maajoukkuevalmennusta, jonka parissa hän on valmistautunut kauteen.

– Ruotsalaisten kanssa on ollut hyvä meininki. Minut on otettu hyvin vastaan, ja valmentajat ovat ottaneet minut tosissaan. En ole vain jonon jatkona yksi suomalainen. Jokaisesta päivästä olen nauttinut. Sparraajia on treeneissä paljon.

Sunnuntain kisaa voi seurata Ylen kanavilta. Kisan on tarkoitus alkaa klo 11.

Lue myös: