Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Huima trilleri! Valtteri Bottas kukisti niukasti Lewis Hamiltonin korvaajan – näin etenivät Bahrainin aika-ajot

Löydät tästä artikkelista Bahrainin aika-ajojen tapahtumat hetki hetkeltä. Bahrainissa tehtiin F1-historiaa.

Formula 1
Valtteri Bottas
Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Bahrainin aika-ajot kello 19 alkaen. Tärkeimmät puheenaiheet:

  • Vaikka tiimi- ja kuljettajamestaruudet ovat ratkenneet, F1-kauden viimeistä edellisissä aika-ajoissa riittää paljon jännitettävää.
  • Lewis Hamilton on sivussa koronavirustartunnan takia ja hänet korvaa tänä viikonloppuna Mercedeksen ratissa superlahjakkuus George Russell.
  • Russelin ja Bottaksen välille on luotu kovaa kaksinkamppailua, sillä vielä kesällä Russelin huhuttiin korvaavan Bottas ensi kaudeksi. Lisäksi Bottaksella on kahden heikon kilpailun jälkeen muutenkin suuri näytönpaikka. Red Bullin Max Verstappen on MM-pisteissä enää vain 12 pistettä perässä Bottasta.
  • Oman mausteensa tuo erikoinen rata. Kaksi viikkoa sitten Bahrainissa ajettiin perinteisellä F1-radalla, mutta nyt samallla radalla ajetaan erityyppisessä muodossa. Pituutta lähes ovaalin muotoisella radalla on vain 3,5 kilometriä. Kierrosajat painuvat historiallisesti alle minuuttiin.
  • Paljon pelättyjä ruuhkia ei kuitenkaan nähty avausosiossa. Kimi Räikköstä se ei auttanut. Räikkönen jäi vasta 19. lähtöruutuun.
  • Toisessa osiossa George Russell lähestyi Bottasta jo todella lähelle. Toisessa osiossa Russell oli enää vain 16 tuhannesosan päässä.
  • Viimeisessä osiossa Bottas vei paalun 0,026 sekunnin turvin ennen Russelia. Bottas kirjasi itselleen kaikkien aikojen nopeimman paalukierroksen ajallaan 53,377. Se on viisi sekuntia nopeampi kuin aiempi Niki Laudan hallussa ollut ennätys Ranskan GP:stä Dijonin radalta vuonna 1974.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat