Digitaalisen rallicrossin MM-taistelu huipentuu Sonomassa, Tommi Hallmanilla vielä teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen – katso tallenne osakilpailusta

Kauden päättävän osakilpailun lähtöviivalla nähdään seitsemän suomalaiskuljettajaa.

Rallicross
Teemu Toikan rallicross-auto pyörii ympäri iRacing-simulaattorissa.

Digitaalisen rallicrossin maailmanmestaruus ratkaistaan lauantai-iltana Sonoman virtuaalisella rallicrossradalla.

Ennen osakilpailua neljällä kuljettajalla on vielä mahdollisuus sarjan mestaruuteen. Iso-Britannian Jon Robertson johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla Ranskan Yohann Harthiin, mutta myös yhdysvaltalaisella Mitchell deJongilla ja suomalaisella Tommi Hallmanilla on yhä teoreettiset mahdollisuudet sarjan mestaruuteen. deJong ja Hallman ovat sarjassa 26 pistettä Robertsonia perässä, kun osakilpailuvoitosta on mahdollista saada enintään 29 pistettä.

Päätösosakilpailu tarjoaa suomalaiskuljettajille mahdollisuudet jo kauden viidenteen osakilpailuvoittoon. Hallman on juhlinut tähän mennessä osakilpailuvoittoa kahdesti ja Ilari Lamminsivu sekä Jonne Ollikainen kertaalleen.

Kauden aiemmassa Sonoman radalla ajetussa kilpailussa Hallman nappasi itselleen aika-ajon voiton, mutta tekniset ongelmat pakottivat kuopiolaisen ulos kilpailun alkueristä. Hallman voitti myös tammikuussa digitaalisen rallicrossin suomenmestaruuden juuri Sonoman radalla, joten rata vaikuttaa sopivan SET Esportsin kuljettajalle hyvin.

Sarjan muista suomalaiskuljettajista Hallmanin tallikaveri Ollikainen on sarjan pisteissä viidentenä, Lamminsivu kahdeksantena ja Otto Taskinen sijalla 11. Myös Rasmus Tuominen, Aleksi Heikkinen ja Tommi Mäkinen taistelevat yhä loppusijoituksista sarjan kymmenen parhaan joukossa ja varmasta paikasta ensi vuoden MM-sarjaan.

Lähetys sarjan päätösosakilpailusta käynnistyy kello 20:50 Yle Areenassa ja Yle e-urheilun Twitch-kanavalla (siirryt toiseen palveluun). Lähetyksen selostavat Ossian Puhakka ja Joni Heikkinen.

Sarjan pistetilanne 8/9 osakilpailun jälkeen

1. Jon Robertson (GBR), 163 pistettä

2. Yohann Harth (FRA), 153 p.

3. Mitchell deJong (USA), 137 p.

4. Tommi Hallman, 137 p.

5. Jonne Ollikainen, 125 p.

6. Josh Fox (USA), 82

7. Bobby Zalenski (USA), 74 p.

8. Ilari Lamminsivu, 73 p.

...

11. Otto Taskinen, 58 p.

13. Rasmus Tuominen, 52 p.

15. Aleksi Heikkinen, 49 p.

16. Tommi Mäkinen, 47 p.

27. Sami-Matti Trogen, 13 p.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat