Lewis Hamiltonin korvaaja järjesti hurjan jännitysnäytelmän! Valtteri Bottas selvisi tuhannesosataistossa paalulle ja teki F1-historiaa

Valtteri Bottas nappasi paalupaikan niukalla erolla ennen George Russelia ja Max Verstappenia.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas tykitti Bahrainin erikoisella radalla paalupaikalle.Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images

Valtteri Bottas nappasi F1-kauden viimeistä edellisessä aika-ajossa paalupaikan 0,026 sekunnin turvin ennen tallitoveriaan George Russelia.

Brittilahjakkuus ajaa tänä viikonloppuna Bottaksen tallitoverina, koska mestaruuden jo varmistanut Lewis Hamilton on sivussa koronavirustartunnan takia.

Red Bullin Max Verstappen oli kolmas jääden 0,056 sekuntia Bottaksesta.

Valtteri Bottas sai nimiinsä samalla F1-historian nopeimman paalupaikkakierroksen, kun paalupaikkakierros kesti 53,377 sekuntia.

Kierros on F1-historian lyhytkestoisin paalupaikkakierros. Aiempi ennätys oli Niki Laudan hallussa Ranskan GP:stä vuodelta 1974. Laudan aika oli noin viisi sekuntia hitaampi.

Bottaksen uusi tallitoveri Russell järjesti aika-ajoista melkoisen jännitysnäytelmän. Toisessa osiossa Russell kiri jo vain tuhanneosien päähän. Viimeisessä osiossa Bottas näytti nappaavan selvän päänahan, mutta viimeiselle sekunneille asti oli kuitenkin draamaa.

Bottas ei pystynyt parantamaan aikaansa viimeisellä vedollaan. Russell puolestaan oli paremmassa iskussa. Hän pääsi viimeisellä vedollaan siis vain 26 sekunnin tuhannesosan päähän Bottaksesta.

– Totta kai oli erilainen tilanne, kun on uusi tallikaveri. Mutta keskityin omaan tekemiseeni. En tuhlannut energiaa muuhun. Ei ollut paras aika-ajoni. Mutta olen iloinen, että tämä riitti. Toivottavasti tulee hauska kisa, Bottas totesi aika-ajon jälkeen.

Russell oli syystäkin tyytyväinen esityksiinsä.

– On ollut uskomattoman intensiivistä. Piti opetella, miten ajaa tätä autoa nopeasti. Olin vain iloinen, että pääsin viimeiseen osioon. Saimme kaiken kuntoon viimeiselle kierrokselle. Jos olisit kertonut viime viikolla, että olen aika-ajoissa toinen, en olisi uskonut, Williamsilla aiemmin ajanut Russell tokaisi.

Russelia pidetään yhtenä F1-sarjan suurimmista tulevaisuuden toivoista. 22-vuotias britti ajaa nyt toista kauttaan F1-sarjassa. Russell kuuluu Mercedeksen nuorten kuljettajien ohjelmaan. Aiemmin kesällä huhuttiin, että Russell voisi korvata Bottaksen ensi kaudella Mercedeksellä. Suomalaistähti teki kuitenkin elokuussa ensi vuoden kattavan jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa.

Russellin ja Bottaksen ympärille onkin luotu kova kaksintaisteluasetelma tähän viikonloppuun.

Kimi Räikkösen aika-ajo oli vaisu. Hän jäi vasta 19. lähtöruutuun, kun tallitoveri Antonio Giovinazzi oli 14:s.

Sunnuntain kilpailu alkaa kello 19.10. Yle Urheilu seuraa kilpailua hetki hetkeltä verkkosivuillaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Valtteri Bottasta uhitellut superlahjakkuus teki "fantastisen" tempun – takana yöllinen unelmasoitto kylpyhuoneeseen, mustelmia ja liian pienet kengät

Huima trilleri! Valtteri Bottas kukisti niukasti Lewis Hamiltonin korvaajan – näin etenivät Bahrainin aika-ajot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat