Hyppää sisältöön

La Ligan sarjanousija kaatanut nyt Real Madridin ja Barcelonan – Messille ja kumppaneille luu kouraan

FC Barcelona kärsi La Liga-kauden neljännen tappionsa lauantaina.

Lionel Messi Kuva: Getty Images

FC Barcelonalle 1–2-vierastappio Cadizissa oli jonkinmoinen shokkitulos Ronald Koemanin suojateille.

Kotijoukkue ja sarjanousija Cadiz aloitti Espanjan jalkapallosarjan mainiosti, mutta viidestä edellispelistä se oli voittanut enää yhden. Joukkueen iskukyvyn ei uskottu ennakkoon riittävän Barcelonan kaatamiseen. Toisin kuitenkin kävi.

Katalonialaiset joutuivat takaa-ajajaksi 8. minuutilla, kun keskuspuolustaja Oscar Mingueza puski pallon kohti omaa maalia, ja maalivahti Marc-Andre ter Stegen sai kätensä jo palloon, mutta Cadizin hyökkääjä Alvaro Gimenez sai silti tuikattua sen maaliviivan yli.

Toisella puoliajalla Cadizin puolustaja Pedro Alcala puppeloi pallon omaan maaliin vajaan tunnin kohdalla, mutta sekään ei katkaissut sisukkaan kotijoukkueen taisteluliekkiä.

Barcelonan maalivahti Ter Stegen lahjoitti vastustajalle voittomaalin potkaistuaan pelivälineen nolosti päin Alvaro Negredoa. Veteraanihyökkääjä seurasi pallon liikettä ja viimeisteli 2–1-loppunumerot vain kuusi minuuttia Barcelonan tasoituksesta.

Kaksi "halpaa" maalia päästänyt Barcelona hallitsi palloa yli 80 prosenttia peliajasta, mutta ei pystynyt murtamaan vastustajan puolustusmuuria ratkaisevalla pelialueella.

– Uskomatonta, että menimme häviämään kamppailun maalilla, jollaista ei tällä tasolla odottaisi ikinä näkevän. Se kuvastaa, että keskittyminen ei ollut kohdallaan, eikä pelaajien asenne riittävä. Olen äärimmäisen pettynyt, tuhahti Koeman ottelun jälkeen uutistoimisto Reutersille.

Cadiz, joka kaatoi Real Madridin vieraissa 17. lokakuuta, nousi sarjassa viidenneksi. Barcelona majailee La Ligan seitsemäntenä jo 12 pistettä sarjakärki Atletico Madridista jääneenä.

.
.