Hyppää sisältöön

Samu Torsti aavisti oikein – miesten suurpujottelu Italian Santa Caterinassa siirtyy maanantaille

Tuomaristo päätyi siirtämään kilpailun maanantaille sääolojen vuoksi.

Samu Torsti ei pääse sunnuntaina laskemaan miesten suurpujottelukisassa. Kuva: AOP

Alppihiihdon maailmancupin miesten suurpujottelukilpailu Italian Santa Caterinassa on siirretty maanantaille. Syynä on sankka lumisade.

– Tuomaristo on arvioinut, että urheilijoiden turvallisuutta ei voi taata. Kilpailu on päätetty siirtää huomiselle, Kansainvälinen hiihtoliitto viestittää.

Jo lauantaina olosuhteet Santa Caterinassa olivat haastavat. Suomen Samu Torsti arvioi jo lauantaina, ettei sunnuntaina välttämättä päästä mäkeen.

– Tässä mielenkiinnolla odotamme huomista. Lumisade saattaa yltyä, jopa 80 senttiä saattaa tulla lunta. Katsotaan, että kilpaillaanko. Pidetään mieli virkeänä. Tämmöiset back-to-back-kilpailut ja lumisade näyttävät sopivan minulle, Torsti kertoi lauantai-iltapäivänä Yle Urheilulle.

Hän pitkästä aikaa toiselle kierrokselle, mutta toisessa laskussa vauhti jäi vajaaksi. Torsti oli kokonaistuloksissa 27:s. Lauantain kisassa voiton vei Kroatian Filip Zubcic ennen Slovenian Zan Kranjecia.

Myös naisten maailmancupin viikonlopun kilpailut Sveitsin St. Moritzissa jouduttiin perumaan. Lauantain supersuurpujottelu peruttiin jo aiemmin sankan lumisateen vuoksi ja myös sunnuntain supersuurpujottelu jouduttiin perumaan lumivyöryvaaran takia.

Alppihiihdon tilalla TV2:ssa nähdään kello 10.55 MM-rallin Monzan osakilpailun EK 15.

Lue myös:

Lähes kahden vuoden tauon jälkeen maailmancupin pisteille laskenut Samu Torsti kertoo mokastaan, mikä ei tv-kuvissa näkynyt: "Vauhdit menivät nollille"