Esapekka Lappi vahvisti: ura rallin MM-sarjassa toistaiseksi ohi – "Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet uran varrella"

Esapekka Lapin rallivuosi päättyi Monzan MM-rallissa neljänteen sijaan. Hän kertoi kisan jälkeen, ettei häntä nähdä todennäköisesti ensi vuonna sarjassa.

Rallin MM-sarja
Esapekka Lappi Viron MM-ralli 2020

Tuoreimmat rallipodcastit ja -videot sekä -uutiset löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Esapekka Lapin ura rallin MM-sarjassa päättyy ainakin toistaiseksi. Lappi kertoi Monzan MM-rallin viimeisen erikoiskokeen jälkeen, ettei häntä nähdä tällä tietoa ensi kaudella enää mukana. Hän siirtyi täksi kaudeksi Citroeniltä M-Sportille Ford Fiestan rattiin, mutta kausi on ollut vaikea ja talousvaikeuksista kärsineen M-Sportin tulevaisuus koko sarjassa on edelleen avoin.

Lappi uumoili jo ennen kisaa torstaina, että hänen ja kartanlukija Janne Fermin ura tuskin jatkuu M-Sportilla. Kun Toyota ja Hyundai ovat jo kiinnittäneet tehdaskuskinsa ensi kaudeksi, M-Sport olisi Jyväskylän MM-rallin Toyotalla vuonna 2017 voittaneelle pieksämäkeläiselle ainoa vaihtoehto.

Jatkoa brittitallissa ei kuitenkaan ole näillä näkymin tulossa.

– Ihan hyvä viikonloppu oli. Vähän huonoa onnea oli rengasvalintojen kanssa, kun lauantaina aina kun meillä oli oikeat renkaat, pätkät peruttiin. Hienoa on kuitenkin ollut ajaa kilpaa muita vastaan. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tukemassa meitä uramme ajan, Lappi totesi hieman herkistyneenä.

Sebastien Ogier varmisti Monzassa seitsemännen kuljettajien maailmanmestaruutensa. Päätöspäivän tapahtumia voi käydä katsomassa täällä.

LOPPUTULOKSET, EK 16/16:

1. Sebastien Ogier Toyota 2.15.51,0

2. Ott Tänak Hyundai +13,9

3. Dani Sordo Hyundai +15,3

4. Esapekka Lappi M-Sport Ford +45,7

5. Kalle Rovanperä Toyota +1.11,1

6. Andreas Mikkelsen Skoda +3.56,2 (WRC3)

7. Oliver Solberg Skoda +4.12,1 (WRC3)

8. Jari Huttunen Hyundai +5.15,4 (WRC3)

9. Mads Östberg Citroen +5.27,4 (WRC2)

10. Pontus Tidemand Skoda +5.53,0 (WRC2)

11. Emil Lindholm Skoda +5.54,0 (WRC3)

KULJETTAJIEN MM-PISTEET:

1. Sebastien Ogier Toyota 122

2. Elfyn Evans Toyota 114

3. Ott Tänak Hyundai 105

4. Thierry Neuville Hyundai 87

5. Kalle Rovanperä Toyota 80

6. Esapekka Lappi M-Sport Ford 52

7. Teemu Suninen M-Sport Ford 44

8. Dani Sordo Hyundai 42

VALMISTAJIEN MM-PISTEET:

1. Hyundai 241

2. Toyota 236

3. M-Sport Ford 129

Lue myös:

Sebastien Ogierille seitsemäs rallin maailmanmestaruus, Jari Huttunen vei potin WRC3-luokassa – Tommi Mäkisen Toyota joutui taipumaan Hyundaille valmistajien taistelussa

Esapekka Lappi noitui turhautuneena tiimin virhettä ja epäonneaan Monzan MM-rallissa – asiantuntija hämmästeli outoa tilannetta: "Jostain syystä ei ollut tieto mennyt"

Käsittämätöntä! Monzan MM-rallin parhaalle suomalaiselle annettiin väärää tietoa ja iso etu suli – "Todella erikoista ja yllättävää"

Rajut ulosajot keskeyttivät erikoiskokeen Monzan MM-rallissa – katso videolta, miten luminen ja liukas asfaltti yllätti kokemattomat kuljettajat

Uskomatonta draamaa Monzan arvaamattomissa olosuhteissa – Tommi Mäkinen mykistyi pettymyksestä, kun MM-sarjan kärkimies ajoi ulos: "Ei ole sanoja, halusimme vain uuden mestarin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat