Nilkkaoperaatiossa käyneen Joel Pohjanpalon videoterveiset: "Ensi viikolla olisi tarkoitus alkaa kävellä ihan normaalisti"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo kertoi Ylen Talviurheilupäivä-lähetyksessä nilkkansa kunnostaan.

urheilu
Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo Tomi Hänninen

Joel Pohjanpalo, 26, loukkaantui marraskuun puolivälissä Huuhkajien Bulgaria-ottelussa. Hyökkääjän nilkka vääntyi pelitilanteessa rajusti ja hän joutui jättämään kentän. Nilkka operoitiin Saksassa parin päivän päästä 18. marraskuuta.

Suomen jalkapallomaajoukkueen avainhyökkääjiin lukeutuvan Pohjanpalon saamaa tälliä kuvatttiin Union Berlinin sivustolla "vakavaksi vasemman nilkan vammaksi". Bundesliigaseura vihjasi pitkästä toipumisajasta.

Pohjanpalo selvitti Ylen lähetyksessä tarkemmin paluunsa aikataulua.

– Vajaat kolme viikkoa sitten tehtiin onnistunut leikkaus. Kuntoutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja ensi viikolla olisi tarkoitus alustavasti alkaa kävellä ihan normaalisti. Erittäin hyvässä vauhdissa olen.

– Milloin sitten takaisin kentille ja milloin pelaamaan, niin se katsotaan alkuvuodesta. Tammikuussa on tarkoitus palata treenikentille ja sitten loppu on itsestäni kiinni ja siitä, kuinka pelit lähtevät kulkemaan, kuvasi hyväntuulinen "Jolle" suunnitelmiaan.

Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo vieraili videoyhteydellä Talviurheilu-lähetyksessä. Yle

Pohjanpalon vamma ei estä pelaamista ensi kesän EM-lopputurnauksessa ja hän ehtii hyvin mukaan Bundesliigan jälkimmäiselle pelipuoliskolle.

Jalkapallon MM-karsintalohkot arvotaan maanantaina 7. joulukuuta. TV2 näyttää tapahtuman suorana klo 19 alkaen.

– Oma tähtäin on olla jo maaliskuussa pelaamassa Suomen ensimmäisissä MM-karsintaotteluissa. En ole vielä ajatellut maanantain arvontaan niin analyyttisesti, virnisti Pohjanpalo ja arveli, että tv-lähetyksessä samaan aikaan videoyhteydellä ollut Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva hoitaa sen puolen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat