1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Uskomaton farssi! Bottakselle täydellinen nöyryytys, Hamiltonin korvaaja menetti ylivoimaisen johdon kärjessä – näin eteni Bahrainin erikoinen F1-kisa

Löydät tästä artikkelista kaikki Bahrainin osakilpailun käänteet hetki hetkeltä.

George Russell (vas.) nousi heti lähdössä Valtteri Bottaksen ohi. Kuva: Tolga Bozoglu - Pool/Getty Images

Bahrainin osakilpailun kovimmat puheenaiheet:

  • Valtteri Bottas starttasi kilpailuun paalupaikalta, eikä pystynyt pitämään kärkipaikkaa toisesta ruudusta lähteneelle uudelle tallitoverille George Russellille.
  • Bottaksen ja Russellin välille on luonnollisesti rakennettu kaksinkamppailua, sillä kesällä Russelin huhuttiin vielä nappaavaan Bottaksen paikan ensi kaudeksi Mercedeksellä. Nyt Russelilla oli mahdollisuus antaa näyttöjä ajatellen Mercedestä ja kautta 2022.
  • Bottakselle onni oli, että Red Bullin Max Verstappen joutui keskeyttämään avauskierroksella. Neljännestä ruudusta lähtenyt Charles Leclerc epäonnistui jarrutuksessa ja osui Racing Pointin Sergio Pereziin. Sen jälkeen Perez osui Verstappeniin. Leclerc ja Verstappen joutuivat jäämään radan varteen.
  • Kilpailun 63. kierroksella nähtiin todella käsittämätön tilanne Mercedeksellä. George Russellille annettiin ilmeisesti vahingossa Bottaksen renkaat. Perässä varikolla tulleen Bottaksen pysähdys meni sekaisin ja Bottas putosi ensiksi kauas kärjestä. Russell joutui tulemaan uudelleen varikolle ja menetti sensaatiomaisen johtonsa. Mercedes menetti selvän kaksoisjohdon ja varmalta näyttäneen kaksoisvoiton.
  • Russellille tuli vielä rengasrikko. Hän putosi varikkokäynnin myötä pisteiltä. Sitä ennen hän oli noussut jo takaisin voittotaistoon.
  • Kilpailun voitti dramaattisten käänteiden jälkeen ensimmäisellä kierroksella kolaroinut Sergio Perez. Voitto oli meksikolaiselle uran ensimmäinen.
  • Valtteri Bottas oli kahdeksas ja George Russell yhdeksäs karmean farssin jälkeen.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.