1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Asiantuntija muistuttaa Huuhkajien tasonnostosta, vaikka lohko on kova: "Ei paineta päätä pensaaseen, ainakaan niin paljon kuin takavuosina"

Huuhkajat kohtaa MM-karsinnoissa Ranskan, Ukrainan, Bosnia ja Hertsegovinan sekä Ukrainan.

Urheilu
Huuhkajat
Getty Images

Yle Urheilun asiantuntija Erkka V. Lehtola oli monien muiden tavoin sitä mieltä, että Huuhkajat joutui kovaan lohkoon vuoden 2022 MM-karsintalohkojen arvonnassa.

– Vähän vetää ilmeet tiukaksi. Lohko on tosi kova. Hallitseva maailmanmestari Ranska, Ukraina, neloskorista Bosnia, jota ei ainakaan toivottu ja Kazakstan, jonne on hankala vierasmatka. Ei tämä mikään unelmalohko ollut, Lehtola totesi.

Ykköskorista vastaan tulee Ranska, jonka Suomi voitti harjoitusottelussa marraskuussa. MM-karsinnat ovat kuitenkin asia erikseen.

– Hallitseva maailmanmestari sanoo kaiken. Hieno voitto Suomelta viimeksi, mutta se ei tulevissa karsinnoissa paljon paina. Totta kai se tuo itseluottamusta, mutta kaikki tietävät, että Ranska pystyy pelaamaan paljon paremmin. Pahimpia maita, mitä ykköskorista voi tulla. Huippupelaajia vaikka kuinka pitkä lista ja huippuvalmentaja.

Kakkoskorista Suomen lohkoon tuli Ukraina.

– Ukraina on kehittyvä vastustaja. Heillä on todella hyviä nuoria pelaajia tulossa ja lisäksi kokeneita tunnettuja pelaajia.

Suomi nousi arvonnassa kolmoskoriin, mutta siitä ei lopulta ollut suurta hyötyä, kun neloskorista lohkoon tuli Bosnia ja Hertsegovina, jonka kanssa Suomi kilpaili kolmoskorin paikasta.

– Neloskorissa maiden tasoerot ovat isoimpia, ja Bosnia on ehkä se hankalin maa siitä korista. Se oli juuri se joukkue, joka haluttiin ehdottomasti välttää. Siellä on maailmanluokan pelaajia, kuten Edin Dzeko ja Miralem Pjanic.

Viidennestä korista lohkoon tuli Kazakstan, jossa vaikeutta tuo ehkä juuri matkustaminen. Matkustamista lohkossa on muutenkin paljon ja pelejä tulee karsintaikkunoissa tiiviseen tahtiin, joten palautumisaika voi jäädä lyhyeksi.

Karsinnoissa on viiden ja kuuden joukkueen lohkoja. Suomi arvottiin viiden joukkueen lohkoon.

– Olisin itse toivonut täyttä kymmentä karsintapeliä. Nyt niitä tulee kahdeksan, mutta toisaalta Suomi saa nyt muutaman harjoituspelin, joissa on vapaampi sauma kokeilla pelaajia tai ryhmityksiä, Lehtola sanoi.

Lohkon kovuudesta huolimatta Lehtola huomautti, että Huuhkajien nykyjoukkueelta voi odottaa kovia suorituksia.

– Ei paineta päätä pensaaseen, ainakaan niin paljon kuin takavuosina. Arvonta on edelleen Suomen maajoukkueelle yksi tärkeimmistä otteluista. Olen monta kertaa ajatellut itsekin arvonnan jälkeen, että tässä tämä taas meni. Nyt ei ole sellaista fiilistä. Suomi on nostanut niin paljon tasoaan, että ei kannata menettää toivoaan. Lohkon kovuutta ei kuitenkaan pääse karkuun.

Lue myös:

Huuhkajat kohtaa jälleen Ranskan – MM-karsintalohkossa vastaan myös Ukraina: "Jos ollaan rehellisiä, onhan tämä kova lohko"