1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Deschamps nostaa Ukrainan ja Suomen päävastustajikseen: "En aio hyppiä arvonnan takia kattoon"

Didier Deschamps ei tule aliarvioimaan Huuhkajia jalkapallon MM-karsintalohkossa.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps Kuva: Lehtikuva / AFP

Maailmanmestari Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps myöntää France Football -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että joukkue lähtee D-lohkon selkeänä suosikkina maaliskuussa alkaviin MM-karsintoihin.

– En aio hyppiä kattoon arvontatuloksen takia. Jokainen voi tulkita sen omalla tavallaan. On selvä, että Ranska on suosikki, mutta vastustajia pitää kunnioittaa ja olla riittävästi nöyryyttä.

– Vastustajat ovat meille aika tuttuja, kun kohtasimme äskettäin Ukrainan ja Suomen. Vaikuttaisi siltä, että näillä kahdella maalla on enemmän paukkuja kuin Bosnialla ja Kazakstanilla. Ukraina on nousussa ja Suomi näytti meille suuria asioita viime kuussa.

Deschampsin mukaan joukkueella on hyvät etukäteiseväät kohdata Ukraina ja Suomi.

– Meillä on jo dataa heistä, vaikka Ukraina ei ollut viimeksi kohdatessamme paras mahdollinen joukkue heidän koronatartuntojensa takia. Suomea vastaan pelilliset muistomme eivät olleet hyviä. Muista lohkomme kahdesta joukkueesta meidän täytyy hankkia mahdollisimman paljon informaatiota.

Deschampsin mielestä Ranskan suurin peikko piilee siinä, että joukkue kuvittelee olevansa paperilla ylivertainen muihin verrattuna.

– Minä ainakin kunnioitan vastustajia. Jokaista heitä vastaan asenteen, keskittymisen ja päättäväisyyden pitää olla samalla, hyvällä tasolla. Tavoitteemme on kristallinkirkas; voittaa lohko ja edetä suoraan vuoden 2022 MM-kisohin.

Lue myös

Markku Kanerva: Toivelohkoa elättelin, mutta ehkä lähemmäs tuli kauhulohkoa

Asiantuntija muistuttaa Huuhkajien tasonnostosta, vaikka lohko on kova: "Ei paineta päätä pensaaseen, ainakaan niin paljon kuin takavuosina"

Katso tallenne: Jalkapallon MM-karsintalohkot arvottiin