Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu

Hiihdon Tour de Skille näytettiin vihreää valoa – kiertuekisa alkaa 1. tammikuuta Sveitsistä

Arvostetun kiertuekilpailun terveysjärjestelyt on päivitetty vastaamaan paikallisia koronarajoituksia.

hiihto
Hiihto, kuvituskuva
Getty Images

Maastohiihdon vuotuinen Tour de Ski -kiertuekilpailu järjestetään näillä näkymin sovitusti ensi tammikuussa. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti tiistaina, että aluehallintoviranomaiset Sveitsissä ja Italiassa ovat hyväksyneet kisajärjestäjien suunnitelmat koronan leviämisen estämiseksi.

Kiertueen terveysjärjestelyt on päivitetty vastaamaan paikallisia koronarajoituksia. Kaikki kolme kisajärjestäjää ja FIS koordinoivat kiertueen aikana tehtäviä koronatestejä.

Arvostetussa kiertuekilpailussa ei välttämättä nähdä kaikkia huippuhiihtäjiä. Maanantaina norjalainen Dagbladet-lehti uutisoi, että Norjan hiihtäjät jättäytyvät pois maailmancupin kilpailuista aina ensi helmikuun MM-kisoihin asti, mikäli maan koronarajoituksiin ei saada pikaista muutosta.

Norjan, Ruotsin ja Suomen liitot ilmoittivat viime viikolla, että maan hiihtäjiä ei nähdä loppuvuoden maailmancupin kilpailuissa Sveitsin Davosissa ja Saksan Dresdenissä koronaviruspandemian takia. Se, nähdäänkö maiden hiihtäjiä Tour de Skillä selvinnee myöhemmin.

Tour de Ski hiihdetään Sveitsissä ja Italiassa kolmella eri paikkakunnalla. Kiertue alkaa 1. tammikuuta Sveitsin Val Müstairista.

Lue myös:

Dagbladet: Norja jättäytyy pois maastohiihdon maailmancupista aina MM-kisoihin asti

Hiihdon maailmancup suurissa vaikeuksissa heti alkuunsa – Suomen ja Norjan lisäksi myös Ruotsi vetäytyy kilpailuista loppuvuodeksi

Kova päätös: Suomi ei osallistu hiihdon maailmancupin loppuvuoden kilpailuihin koronatilanteen takia

Kommentti: Norja avasi pelin pitkälle hiihtoboikotille – tuttu marssijärjestys jatkui hiihdon koronateatterissa, mutta tuoreimman päätöksen todellinen voittaja on Suomen hiihtoliitto

Iivo Niskanen ei ole huolissaan pitkästä tauosta maailmancupissa: "Kovien kilpailujen puute on murheista pienin"

Rukalla loistanut Kläbo väläyttää vihreää valoa Tour de Ski -kiertueelle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat