Vahvistus: Norja jää pois Tour de Skiltä

Tour de Ski alkaa 1. tammikuuta Sveitsin Val Müstairista.

urheilu
Johannes Hösflot Kläbo
Norjalaishiihtäjiä ei nähdä Tour de Skillä.Tomi Hänninen

Norja jättäytyy pois maastohiihdon kiertuekilpailu Tour de Skiltä, kertovat maan tiedotusvälineet. Norjan hiihtoliitto ilmoitti päätöksestä tänään illalla.

– Tartuntariski Tour de Skillä ja sen aikana tapahtuvassa matkustamisessa ei ole muuttunut merkittävästi aiempiin arvioihin verrattuna, Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäri Öystein Andersen kertoi Norjan hiihtoliiton tiedotteessa uutistoimisto NTB:n mukaan.

– Pandemian aikana matkustaminen Euroopan maiden välillä aiheuttaa edelleen liian suuren tartuntariskin.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS näytti Tour de Skille vihreää valoa aiemmin tiistaina, ja kahdeksan etapin kiertue järjestetään kolmella eri paikkakunnalla Sveitsissä ja Italiassa. Norjan hiihtoliiton toiveena oli, että kisapaikkoja olisi ollut vähemmän.

Norja on painottanut, että helmi-maaliskuussa järjestettävät Oberstdorfin MM-kisat ovat maan ehdoton ykköstavoite tällä kaudella.

– Urheilijoiden ja henkilöstön terveys on tärkein prioriteettimme, Norjan maastohiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig sanoi.

Norjan, Suomen ja Ruotsin maajoukkueet kertoivat jo aiemmin jättävänsä maastohiihdon maailmancupin joulukuun kisat väliin. Suomi ja Ruotsi eivät ole vielä päättäneet, osallistuvatko Tourille vai eivät.

Tour de Ski alkaa 1. tammikuuta Sveitsin Val Müstairista ja päättyy 10. tammikuuta Italian Val di Fiemmeen. Kolmas kisapaikka on Italian Toblach.

Tourin jälkeen seuraavat maailmancupin kilpailut järjestetään Ruotsin Ulricehamnissa 16.-17. tammikuuta.

Lue myös:

Hiihtäjillä pitkä tauko maailmancupista – miten se kannattaa käyttää? "Jos olisin maajoukkuevalmentaja, ottaisin hiihtäjät ja huollon koolle"

Hiihdon Tour de Skille näytettiin vihreää valoa – kiertuekisa alkaa 1. tammikuuta Sveitsistä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat