Hyppää sisältöön

Hyundai vahvisti kuljettajanelikkonsa ensi kaudelle – loistotyötä tehneet Sordo ja Breen jatkavat

Erinomaista työtä päättyneellä kaudella tehneet Dani Sordo ja Craig Breen jatkavat Hyundain tehdastiimissä ensi kaudellakin.

Dani Sordo jatkaa Hyundailla ensi kaudellakin. Kuva: AOP

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Toisen peräkkäisen valmistajien maailmanmestaruuden rallin MM-sarjassa voittanut Hyundai julkisti keskiviikkona kuljettajanelikkonsa tammikuussa alkavalle kaudelle. Tallin ykköstykkejä, virolaista Ott Tänakia ja belgialaista Thierry Neuvilleä tukevat vuorovedoin espanjalainen Dani Sordo ja irlantilainen Craig Breen.

Kahdeksannen kautensa tiimissä aloittava Sordo, 37, ja Breen, 30, onnistuivat mahdollisuuksissaan erinomaisesti. Kaksikko onnistui tuomaan tärkeitä pisteitä, jotka siivittivät korealais-saksalaisen tallin mestaruuteen viiden pisteen erolla ennen Tommi Mäkisen Toyota-tallia.

Kartanlukijaa ensi kaudeksi vaihtava Sordo voitti Sardiniassa toisen kerran peräkkäin, ja hän ajoi palkintokorokkeelle myös viime viikonloppuna kauden päättäneessä Monzan MM-rallissa. Breen oli Ruotsissa seitsemäs ja Tänakin voittamassa Viron kisassa toinen.

Hyundailla viime kaudella kaksi kisaa ajanut yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ei aja enää tiimin väreissä.

– Kaikki neljä kuljettajaa ovat osoittaneet vauhtinsa ja sitoutumisensa viime kaudella tuomalla voittoja ja palkintokorokesijoituksia. Meillä on hieno sekoitus kokemusta ja nälkää kaudelle 2021, tallipäällikkönä jatkava italialainen Andrea Adamo totesi tiedotteessa.

Uuden rallikauden pitäisi alkaa Monte Carlossa 21.–24. tammikuuta, ja tuolloin Tänakin ja Neuvillen seurana kolmantena kuskina on Sordo.

WRC3-luokan Hyundailla voittaneelle Jari Huttuselle on lupailtu manageri Marcus Grönholmin suulla ensi kaudeksi ainakin yhtä MM-rallia. Hyundailla on myös kakkostiimi, jossa debytoivat päättyneellä kaudella ranskalainen Pierre-Louis Loubet sekä Ole Christian Veiby.

– Hyundailla ollaan erittäin kiinnostuneita kyllä, mutta Jaria ei olla vielä nostamassa tehdastiimiin, mitä kaikki odottavat ja haluaisivat. Siellä on niin hirveä tungos ja monta kuskia. Mutta jalka on hyvin oven välissä, Grönholm totesi aiemmin Yle Urheilulle.

– Kyllä Jarin ensimmäinen WRC-kisa voi olla ensi vuonna. Toivoin, että Jari saisi ajaa jonkin WRC-kilpailun, niin Adamo sanoi, että he ovat suunnitelleet ainakin yhtä WRC-kisaa Jarille, ehkä enemmänkin.

Lue myös:

Huippukautta ajavalle rallilahjakkuudelle väläytetty mahdollisuutta kisoihin WRC-autolla – M-Sportin suomalaiset joutuvat vielä odottelemaan sopimuksiaan

Asiantuntija uskoo, että Teemu Suniselle löytyy jonkinlainen paketti ensi kaudeksi – Tomin nuoteista -podcast summaa rallikauden

Kalle Rovanperälle täydellinen arvosana erikoisesta debyyttikaudesta – asiantuntija kehui myös Juha Kankkusen rinnalle noussutta ranskalaismestaria: "Sympaattinen ja hieno herrasmies"

Esapekka Lappi vahvisti: ura rallin MM-sarjassa toistaiseksi ohi – "Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet uran varrella"

Sebastien Ogierille seitsemäs rallin maailmanmestaruus, Jari Huttunen vei potin WRC3-luokassa – Tommi Mäkisen Toyota joutui taipumaan Hyundaille valmistajien taistelussa

Tommi Mäkisen ranskalaistähti nousi suomalaislegendan rinnalle mestaruudellaan, Lappi päätti kauden neljänteen sijaan – Yle seurasi Monzan MM-rallin päätöspäivän tapahtumia hetki hetkeltä