Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hamilton treenaa taas, mutta ehtiikö hän mukaan kauden päätöskisaan? Toto Wolff: "Kysymysmerkkejä on yhä sen suhteen"

Hamilton on palannut treeneihin, mutta gp-viikonloppu vaatii vielä negatiivisia testejä.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton kuvassa
Hamiltonilla on lauantaiaamuun asti aikaa osoittaa, että hän on kisakunnossa.Getty Images

Formula ykkösissä neljännen peräkkäisen mestaruutensa pokkaava Lewis Hamilton oli poissa viime viikonlopun Sakhirin gp:ssä koronavirustartunnan takia, mutta tänä viikonloppuna kauden päättävässä Abu Dhabin kisassa mies saatetaan taas nähdä Mercedeksen ratissa. Hamilton on palannut treeneihin, mutta gp-viikonloppu vaatii vielä negatiivisia testejä.

Mercedeksellä Hamiltonia hyvin tuurannut nuori George Russell on tallin mukaan Mercedeksen edustajana tämänpäiväisessä viikonlopun ennakkotiedotustilaisuudessa. Hamiltonilla on lauantaiaamuun asti aikaa osoittaa, että hän on kunnossa gp-viikonlopun läpiviemiseen.

– Haemme kauden viimeisestä kisasta hyvitystä Sakhirin pettymykseen päättyneen kisan jälkeen. Sakhirissa sekä George että Valtteri (Bottas) menettivät mahdollisuuden voittoon, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff totesi viitaten tallin varikkosähläykseen viime sunnuntaina.

– Varikkopysähdyksen ongelma paljasti puutteita, ja olemme korjanneet niitä varmistaaksemme, ettei moista enää tapahdu, tallipomo jatkoi vielä menestystoiveet haudanneesta rengasvaihtosähellyksestä.

Russellin hyvät otteet Sakhirissa saivat monet jo vaatimaan, että brittilupaus saisi uuden mahdollisuuden. Wolffin mukaan talli kuitenkin antaa Hamiltonille tarvittavan ajan, jotta paluu voisi toteutua.

– Kysymysmerkkejä on yhä sen suhteen, kuka on autossa tänä viikonloppuna. Lewisin tila on kohentumassa, mutta varmuus saadaan vasta myöhemmin. Teemme kaikkemme saadaksemme hänet autoon, ja hän itsekin on päättäväinen asian suhteen, mutta hänen terveytensä on kuitenkin ykkösasia. Joten katsotaan miten käy.

Hamilton on ollut eristyksissä Bahrainissa sen jälkeen, kun hänellä todettiin tartunta. Hänen kymmenen päivän karanteeninsa päättyy torstaina. Aiemmin tällä viikolla Hamilton viestitti voivansa hyvin ja palanneensa harjoittelemaan. Kisaaminen vaatii kuitenkin neljä negatiivista koronatestiä ja hyväksynnän Abu Dhabin terveysviranomaisilta.

Lue myös:

Hamiltonin pitää antaa negatiivinen testitulos ennen kuin pääsee pois karanteenista – maailmanmestari treenasi ensimmäisen kerran tiistaina: ”Olo paras pitkään aikaan”

Tallipomo vakuuttaa, että Bottas ajaa ensi kaudella Mercedeksellä, mutta leikitteli ajatuksella siitä, että suomalaiskuskia nöyryyttänyt Russell olisi Hamiltonin tallitoveri

Kuka on Valtteri Bottasta nöyryyttänyt George Russell? F1-lupauksen entiset suomalaiset tallipomot kertovat, miten hurjaan lentoon sensaatiomainen tuurauskeikka voi siivittää

Mercedeksen emämoka sai kuljettajat puhisemaan – Bottaksen mukaan tilanne oli painajaismainen, sensaatiomaisesti esiintynyt Russell: "Voitto vietiin minulta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat