Hyppää sisältöön

Räikkönen odottaa uutta alkua, puhtaalta pöydältä: "Yksi kisa vielä, sitten vähän lepoa ja sen jälkeen valmistaudutaan seuraavaan vuoteen"

Kauden aikana neljä MM-pistettä koonneelle Räikköselle vuosi on ollut vaikea.

Kimi Räikkönen ei ole ollut tyytyväinen kuluvaan kauteensa. Kuva: XPB Images

Kimi Räikkönen päättää oman ja Alfa Romeo -tallinsa F1-kauden sunnuntaina, kun koronaviruksen runtelema 17 kisan kausi päättyy Abu Dhabin gp:hen. Kauden aikana neljä MM-pistettä koonneelle Räikköselle vuosi on ollut vaikea, samoin tallille.

– Kausi ei todellakaan ollut sitä, mitä odotimme tai halusimme. Jo (alkuvuoden) testeissä tuli aika selväksi, että emme ole siellä, missä pitäisi, ja se on totta kai pettymys. Emme ole olleet niin nopeita kuin olimme aiemmin. Mutta kohta tämä on ohi ja aloitamme taas puhtaalta pöydältä. Yksi kisa vielä, sitten vähän lepoa ja sen jälkeen valmistaudutaan seuraavaan vuoteen, Räikkönen summasi gp-viikonlopun alla.

Ex-maailmanmestarille ja 21 gp-voiton miehelle vuosi on varmasti ollut turhauttava?

– En tiedä, kuinka turhautunut olen, mutta onhan tämä kaukana siitä, mitä halusimme. Viime vuonna teimme aika kohtuullista jälkeä ja toiveet olivat korkeammalla, mutta aika nopeasti tuli selväksi, että emme yllä siihen, mitä haluamme. Meidän on vain tehtävä töitä ja yritettävä saada parempaa aikaan ensi vuonna, mutta sellaista se on. Se on pelin henki.

Kausi vietiin koronapandemian varjossa tiiviillä tahdilla läpi: 17 kisaa 24 viikossa. Lajissa niin paljon kokenut Räikkönen ei kuitenkaan rasittunut juuri sen kummemmin kuin ennenkään.

– Olihan meillä kisoja lyhyessä ajassa, mutta suurin osa niistä ajettiin Euroopassa, joten ei siinä niinkään mitään. Tämä vuosi ei ollut kovin normaali kenellekään, ajamisen ulkopuolellakin kaikki on ollut täysin toista, mihin olemme tottuneet. Katsotaan, mitä tulee jatkossa, sellaista se on. Emme valitse sitä, missä ja milloin ajamme, joten mitä tahansa tuleekin, teemme parhaamme.

Räikköseltä kysyttiin myös pelottavasta onnettomuudesta varsin ehjin nahoin selvinneestä Romain Grosjeanista, joka oli suomalaissuuruuden tallitoveri Lotuksella aikoinaan.

– Olemme kaikki iloisia siitä, että hän selvisi tilanteessa suurin piirtein ookoosti. Hän olisi varmasti halunnut päättää F1-vaiheensa (Haas-tallissa) eri tavalla, mutta valitettavasti kävi niin kuin kävi. Hyvä juttu on se, että hän on ookoo, ja se on ainut asia, jolla on merkitystä.

Lue myös:

Hamilton treenaa taas, mutta ehtiikö hän mukaan kauden päätöskisaan? Toto Wolff: "Kysymysmerkkejä on yhä sen suhteen"

Tallipomo vakuuttaa, että Bottas ajaa ensi kaudella Mercedeksellä, mutta leikitteli ajatuksella siitä, että suomalaiskuskia nöyryyttänyt Russell olisi Hamiltonin tallitoveri

Hurjaan onnettomuuteen joutunut Romain Grosjean jää pois kauden viimeisestä F1-kisasta: "Kisaaminen olisi liian suuri riski"