Hyppää sisältöön

Salpausselän kisat käydään Lahdessa tammikuussa ilman yleisöä – kisajärjestäjien mukaan myös Norja osallistuu

Salpausselän kisojen organisaation mukaan Norja ja Ruotsi ovat mukana Lahdessa, mikäli kriittisiä muutoksia koronatilanteeseen ei tule.

Therese Johaugh juhli voittoa Rukalla marraskuun lopulla. Kuva: Tomi Hänninen

Salpausselän kisat käydään alkuperäisen aikataulun mukaisesti Lahdessa 22.-24. tammikuuta, vaikka Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on joutunut siirtelemään maailmancupin tapahtumia. Kisajärjestäjien mukaan Norjan ja Ruotsin joukkueet ovat vahvistaneet osallistuvansa kisoihin, mikäli kriittisiä muutoksia koronatilanteeseen ei tule.

Suomi, Norja ja Ruotsi ilmoittivat joulukuun alussa vetäytyvänsä maastohiihdon maailmancupin kilpailuista loppuvuodeksi. Norja ilmoitti myöhemmin jättävänsä myös uudenvuoden päivänä alkavan Tour de Skin väliin. Norjalaislehti Dagbladet uutisoi viime viikolla, että Norja ei osallistuisi maastohiihdon maailmancupiin ennen Saksan Oberstdorfissa helmikuun lopulla käytäviä MM-kisoja.

Ei normaalia lipunmyyntiä

Hiihtoliiton ja Lahden Hiihtoseuran yhteisyritys Salppuri Oy on päättänyt, että kisoihin ei avata normaalia yleisölipunmyyntiä. Koronaepidemian tilannetta seurataan, ja suunnitelmia voidaan muuttaa.

– Tämän hetkinen tilanne Päijät-Hämeessä koronaepidemian suhteen on haastava ja asettaa rajoituksia tapahtumalle ja yleisölipunmyynnille, kisojen operatiivinen johtaja Janne Marvaila sanoi tiedotteessa.

Lue myös:

FIS taipui vaikeassa tilanteessa: Ruotsiin pitkä kisakiertue tammi-helmikuulle

Vahvistus: Norja jää pois Tour de Skiltä

Hiihdon Tour de Skille näytettiin vihreää valoa – kiertuekisa alkaa 1. tammikuuta Sveitsistä

Hiihtäjillä pitkä tauko maailmancupista – miten se kannattaa käyttää? "Jos olisin maajoukkuevalmentaja, ottaisin hiihtäjät ja huollon koolle"

Dagbladet: Norja jättäytyy pois maastohiihdon maailmancupista aina MM-kisoihin asti