Hyppää sisältöön

Harjoituspäivä jätti Bottakselle hyvät tuntemukset – Hamiltonin paluu ilahdutti myös

Mercedeksen Valtteri Bottas avasi formula ykkösten kauden päätöskisan Abu Dhabin gp:n hyvin kirjaamalla harjoitusten nopeimman ajan.

Valtteri Bottas Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas oli ensimmäisten harjoitusten toinen ja toisten harjoitusten nopein.

– Hyvin meni. Kaksi hyvää harjoitussessiota, auto tuntui heti hyvältä. Mutta kuten aina, töitä on vielä tehtävä koko kierroksen kestävän tasapainon kanssa.

– Joissain mutkissa oli vaikeaa etuosan kanssa, joissain toisissa takaosan kanssa, mutta kaiken kaikkiaan ei tässä kaukana olla kuten kierrosajatkin näyttävät, Bottas tiivisti.

Huomisiin aika-ajoihin on miettimistä renkaiden osalta. Harjoituksissa medium-renkaat tuntuivat jopa paremmilta kuin softit.

– Hankalaa. En oikein saanut softeihin tuntumaa, joten siinä on tekemistä. Mediumit itse asiassa tuntuivat paremmilta, eikä niin pitäisi olla, Bottas mietti.

Olisiko niin, että mediumit olisivatkin parempi vaihtoehto aika-ajoihin?

– No, tällä hetkellä siltä tuntuu, mutta jos saamme softit toimimaan, teoriassa sen pitäisi olla parempi.

Bottas sai Abu Dhabiin tutun kaverin, kun Lewis Hamilton palasi yhden kisan tauon jälkeen Mercedes-rattiin. Koronaviruksesta toipunut Hamilton ja Bottas vilkuttelivat toisilleen autoistaan avausharjoitusten aikana.

– Hienoa nähdä hänet terveenä ja takaisin hommissa. Et toivo kenellekään tuota virusta, ja ilmeisestikin se ei (Hamiltonilla) ollut niin lievää. Joten hyvä nähdä hänet iloisena ja takaisin auton ratissa, Bottas sanoi.

Lue myös