Ruotsin jääkiekkonuorille helpottava tieto koronakurimuksen keskellä – kaikki uudet covid-19-testit negatiivisia

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-turnaus on tarkoitus järjestää Kanadassa 25. päivä joulukuuta - 5. päivä tammikuuta aikana.

Arkistokuva Ruotsin viime vuoden U20-joukkueesta Kuva: SJL

Jääkiekon nuorten MM-kisojen alla on raportoitu useista koronavirustartunnoista. Tukalimmassa tilanteessa kisoihin osallistuvista maista on ollut Ruotsi, jonka joukkueesta on löydetty yhteensä kahdeksan tartuntaa, joista neljä pelaajilla ja neljä valmennuksessa.

Jokainen kisoihin saapuva joukkue testataan kolmesti ennen matkustusta MM-kisakaupunkiin Edmontoniin. Mikäli joku joukkueen jäsenistä saa positiivisen testituloksen, ei hän saa osallistua arvokisoihin.

Koronaan sairastuneisiin kuuluvat mm. Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén, apuvalmentaja Anders Lundberg, maalivahtivalmentaja Nizze Landén ja videovalmentaja Adam Almqvist. Heillä ei ole asiaa MM-turnaukseen.

Perjantaina Ruotsi sai hyviä uutisia Sundsvallin "kuplaansa". SVT kertoo sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että kolmansien koronatestien tulokset tulivat perjantaina, eikä niissä todettu enää yhtään uutta positiivista tulosta.

Sunnuntaina nuoret kruunupaidat saavat näin ollen lennolle kohti Edmontonia mukaansa riittävän määrän pelaajia, 25.

Ruotsin valmennuksesta vastaa korona-poissaoloista johtuen Joel Rönnmark apureinaan Anders Eriksén ja Jason Pietrzykowski.

Lue lisää