1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Verstappen tykitti paalulle F1-kauden päätöskisaan – Bottas jäi niukasti kakkosruutuun ja paljasti Mercedeksen ongelmat aika-ajossa

Red Bullin Max Verstappen ajoi paalupaikalle Abu Dhabissa. Lewis Hamilton selvisi kolmosruutuun.

Max Verstappen on MM-sarjassa kolmantena. Hän on Valtteri Bottasta perässä 16 pistettä. Kuva: Kamran Jebreili/Getty Images

Abu Dhabissa kaksissa harjoituksissa nopeimman ajan napannut Max Verstappen vei paalupaikan F1-kauden päätöskisaan.

Aika-ajon alku oli Verstappenille hankala. Hän muun muassa valitteli, ettei renkaissa ollut riittävästi pitoa. Paalupaikkaan oikeuttaneen nopeimman aikansa 1.35,246 Verstappen kellotti viimeisellä vedollaan.

Paalupaikka oli Verstappenille ensimmäinen tällä kaudella.

– Onneksi kaikki osui nappiin viimeisellä kierroksella. Tämä vuosi ollut vähän turhauttava, kun on koko ajan Mercedesten takana kuromassa eroa kiinni, hän kommentoi F1:n haastattelussa.

Mercedeksen Valtteri Bottas jäi kakkosruutuun. Suomalainen jäi Verstappenista reilut kaksi sadasosaa. Kaikki kärkikuljettajat käyttivät pehmeimpiä renkaita viimeisillä vedoillaan.

– Näimme jo viimeisissä harjoituksissa, että Red Bull on nopea. Suurin ongelmamme oli, ettemme saaneet pehmeitä renkaita toimimaan. Saimme sitä parannettua, mutta emme täydellisesti.

Koronaviruksen sairastanut ja siksi viime viikolla F1-kisasta sivussa ollut Lewis Hamilton jäi kolmosruutuun. Britti jäi kahdeksan sadasosaa Verstappenista.

Aika-ajon alku ei ollut britille helppo. Hän ajoi ensimmäisessä osiossa rajusti yli ratarajojen ja Mercedeksen pohjaa tutkittiin vaurioiden varalta. Hamilton oli pitkään ilman aikaa, mutta tykitti viimeisellä vedollaan jo ensimmäisen osion nopeimman ajan.

Tämän jälkeen Hamilton väläytti lupaavaa vauhtia. Hän oli toisen osion nopein. Viimeisessä osiossa Hamilton piti hetken nopeinta aikaa hallussaan, mutta myöhemmin nopeimmille kierroksilleen lähteneet Bottas ja Verstappen pudottivat hänet kolmanneksi.

– Tämä on ollut vaikea viikonloppu, on ollut vaikea päästä takaisin rytmiin. Tuntuu, että menetin momentumin. Onnittelut Maxille. Toivottavasti pystymme haastamaan hänet huomenna.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen karsiutui ensimmäisenä kuljettajana aika-ajojen toisesta osiosta ja oli 16:s. Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi vei viimeisen paikan toisesta sessiosta. Hän oli lopulta 14:s.

Sunnuntaisessa kilpailussa joukon hänniltä lähtevät Racing Pointin Sergio Perez ja Haasin Kevin Magnussen, joiden autoihin on vaihdettu uusia voimayksikön osia.

Aika-ajon tulokset täällä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Verstappen nousi vaisun aika-ajon jälkeen paalulle ja jätti Bottaksen kakkosruutuun – näin etenivät Abu Dhabin aika-ajot

Harjoituspäivä jätti Bottakselle hyvät tuntemukset – Hamiltonin paluu ilahdutti myös

Hamiltonilla sekava F1-päivä paluunsa jälkeen