Suomen ykkösgolfari Sami Välimäki, 22, iloitsi menestyksekkäästä tulokaskaudestaan: "Tietää, että pystyy isojen poikien kanssa pärjäämään"

Sami Välimäki ylsi Euroopan kiertueen koko kauden tuloksissa sijalle 11. Se on kaikkien aikojen paras suomalaistulos miesten Euroopan kiertueella.

Sami Välimäki päätti Euroopan kiertueen finaalikilpailun jaettuun viidenteen sijaan. Kuva: Getty images

Sami Välimäki on noussut Euroopan golfhuipulle ryminällä. Suomalaisgolfari päätti sunnuntaina Euroopan kiertueen Dubaissa pelatun finaalikilpailun jaettuun viidenteen sijaan ja nousi kiertueen kokonaiskilpailussa sijalle 11. Se on kaikkien aikojen paras suomalaistulos miesten Euroopan kiertueella.

– Tietää ainakin, että ensi kaudella pystyy pärjäämään kiertueella myös ja toivottavasti voittamaan, Välimäki kuittasi Yle Urheilulle puhelimitse.

Välimäki pelasi finaalikilpailun päätöspäivän aiempien päivien tapaan 69 lyönnillä (–3) päätyen yhteistulokseen –12. Hän aloitti terävästi tehden neljä birdieta ensimmäisellä viidellä väylällä.

– Se oli hyvä lähtö, juuri sellaista haimme alkuun. Se oli oikein onnistunut startti, Välimäki kommentoi.

Päätöskierroksella Välimäki teki kolme bogia, ja tuuletti lopulta 18. reiän jälkeen helpottuneesti.

– Helppo bogi tuli viimeistä edelliselle ja viimeistä väylää joutui vähän taistelemaan. Sain ihan hyvän parin viimeiselle ja näinkin tuloslistan, että hyvä sijoitus oli, onnistuimme omassa tavoitteessa. Oli helppo nauttia hetkestä, Välimäki kertasi tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Välimäki myönsi olleensa tasaiseen kilpailuun tyytyväinen.

– Hyvä kilpailu, ehdottomasti, tietää, että pystyy isojen poikien kanssa pärjäämään. Vaikkei lyönti ollut ihan parhaassa kunnossa, hyvää tulosta tuli kuitenkin koko ajan.

Upea läpimurtokausi

Välimäki oli tulokaskaudellaan Euroopan kiertueella kymmenen parhaan joukossa kahdeksan kertaa. Hän voitti kiertueella Omanin kilpailun maaliskuussa ja oli elokuussa Walesissa toinen. Välimäki oli tyytyväinen kokonaiskilpailun 11. sijaan.

– Pelasin periaatteessa kuitenkin todella pieniä kisoja verrattuna siihen, ketä kaikkia siellä oli edellä. Kaikki muut ovat pelanneet major-kilpailuja ja isoja, 10 miljoonan kilpailuja. Me pelasimme pienempiä, miljoonan kisoja. Siihen nähden pisteiden määrä on aika kova.

Samalla Välimäki rikkoi Mikko Ilosen ennätyksen. Ilonen oli Euroopan kiertueen kokonaiskilpailussa 18:s vuonna 2014.

– Totta kai se on hyvä voittaa Suomen kaikkien aikojen golfari. Kun hänen ennätyksensä pystyy rikkomaan, tietää, että on pelannut todella hyvin.

Välimäki taistelee myös vuoden tulokkaan tittelistä. Palkintorahoja suomalainen on kauden aikana tienannut noin 800 000 euron edestä.

– Sillä pystyy taas pelaamaan pari seuraavaa vuotta ja tukemaan vähän Suomen valtiota. Se on aina hyvä juttu, Välimäki kuittasi.

Suomalaisista Välimäen lisäksi mukana Dubain finaaliturnauksessa oli Kalle Samooja, joka oli jaetulla 23. sijalla. Hän päätti kiertuefinaalin tulokseen –5. Euroopan kiertueen koko kauden rankingissa Samooja oli 42:s.

Kilpailun voiton vei Englannin Matthew Fitzpatrick yhteistuloksella –15. Euroopan kiertueen kokonaiskilpailussa ykkönen oli maanmies Lee Westwood.

Lue myös: