Hyppää sisältöön

Koneistaan kaiken irti ottaneet Bottas ja Räikkönen päättivät kautensa positiivisin sävelin – "Olen todella ylpeä"

Sekä Valtteri Bottas että Kimi Räikkönen jakoivat kiitosta tiimeillensä.

Valtteri Bottas pyöritteli kisan jälkeen donitseja radan pintaan. Kuva: Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas sijoittui toiseksi formula ykkösten kauden viimeisessä osakilpailussa sunnuntaina Abu Dhabissa. Suomalaiskuljettajan sijoitus riitti varmistamaan MM-sarjan toisen sijan, vaikka pahin kilpakumppani Red Bullin Max Verstappen ajoikin kilpailussa selvään voittoon.

– Onnittelut Maxille ja Red Bullille. He olivat nyt vain liian nopeita, emme pysyneet heidän vauhdissa mukana. Odotimme, että kisavauhti olisi ollut tasavertaista, mutta Red Bull pystyi kontrolloimaan kisavauhtia ja repimään tarvittaessa eroa, Bottas totesi Mercedeksen nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Valtteri Bottas nähtiin palkintokorokkeella pienen tauon jälkeen. Kuva: Getty Images

Bottas päihitti Abu Dhabissa tallitoveri Lewis Hamiltonin, joka sijoittui kolmanneksi.

– Se oli tasainen kilpailu minulta, ei tullut virheitä. Sain paketistamme kaiken irti, Bottas iloitsi.

Ennen kauden päätösosakilpailua Bottas jäi kolmessa edellisessä kilpailussa palkintokorokkeen ulkopuolelle.

– Oli mukavaa päihittää tallikaveri ja kivuta tauon jälkeen podiumille.

Bottas ajoi päättyneellä kaudella kaksi voittoa ja kipusi palkintokorokkeelle yhteensä 11 kertaa. Mercedes juhli MM-sarjassa kaksoisvoittoa ja tallimestaruutta.

– Isot kiitokset koko tallille, tämä on ollut hieno vuosi. Olen todella ylpeä siitä, että onnistuimme valtaamaan MM-sarjan kaksi ensimmäistä sijaa. Kaikki tallin työntekijät ovat tehneet uskomattoman hyvää työtä, Bottas jakoi kiitosta.

Bottas ajaa myös ensi kaudella Mercedes-tallissa.

– Minulla on vielä pari velvollisuutta hoidettavana, mutta sen jälkeen minulla on hieman vapaata jouluna. Jouluna nollataan nopeasti ja sitten aloitetaan jo treenaamaan. Kaikki alkaa ensi kaudella taas nollatilanteesta. Odotan jo innolla ensi kautta, Bottas päätti.

Räikkönen otti koneesta kaiken irti

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sijoittui kauden huipennuksessa 12. sijalle ja MM-loppupisteissä sijalle 16. Kausi oli 41-vuotiaalle Räikköselle jo uran 18:s kuninkuussarjassa.

Räikkönen ampaisi sunnuntain kilpailuun 15. ruudusta.

– Se oli ihan positiivinen kilpailu. Tahti oli hyvä, jos vertaa kahteen edelliseen kilpailuun, Räikkönen totesi tallinsa nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Kimi Räikkönen löi tallitoverinsa ja molennat Ferrarit Abu Dhabissa. Kuva: AOP/imago sport

– Pääsin lähelle edellä ajaneita, mutta koneesta ei saanut enempää irti. Tämä oli hyvä tapa päättää kausi, tallitoverinsa ja Ferrarin molemmat autot taaksensa jättänyt Räikkönen totesi.

Ferrarin moottoreita käyttävä Alfa Romeo -talli ei hätyytellyt kauden aikana missään vaiheessa tehottomalla moottorilla kärkisijoja.

– Tiesimme jo testien jälkeen, että edessä on hankala kausi. Talli teki kuitenkin hyvää työtä ja otimme kauden aikana askeleita eteenpäin.

Vuonna 2007 maailmanmestaruutta juhlineen Räikkösen ura jatkuu myös ensi kaudella Alfa Romeon ratissa.

– Toivottavasti nousujohteisuus jatkuu myös ensi kaudella, mutta ensin nautitaan vapaa-ajasta perheen kanssa, Räikkönen päätti.

Ensi kaudella F1-sarjassa on tarkoitus ajaa 23 kilpailua. Seuraavan kauden on määrä alkaa maaliskuun lopussa Australiassa.

Lue myös:

Erikoinen F1-kausi nosti esiin uuden uhkan Bottaksen jatkolle sarjassa – asiantuntija linjaa: "Pitää pyytää erilaisia, radikaaleja säätöeroja Hamiltoniin verrattuna"

Verstappen otti täysin ylivoimaisen voiton kauden päätöskisassa, Bottas: "Red Bull oli yllättävän nopea" – Racing Pointille Abu Dhabin GP oli miljoonien eurojen isku

Albon kokee antaneensa kaikkensa saadakseen jatkosopimuksen Red Bulliin – asiantuntijan mielestä näytöt eivät riitä huipputalliin: "Heillä ei ole varaa ottaa ketä tahansa"

Verstappen otti täysin ylivoimaisen voiton kauden päätöskisassa, Bottas: "Red Bull oli yllättävän nopea" – Racing Pointille Abu Dhabin GP oli miljoonien eurojen isku