Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Jäähyt kävivät Jokereille kalliiksi – päävalmentaja Marjamäen pinna paloi: "Pillipiiparit hoitivat homman aivan vihkoon"

Kazan kukisti Jokerit kahtena päivänä peräkkäin maalein 4–1.

KHL
Lauri Marjamäki
Päävalmentaja Lauri Marjamäki on sivussa Jokerien vierasottelusta.Emil Hansson / AOP

Helsinkiläisseura Jokerit kärsi tappion jääkiekon KHL:ssä, kun se taipui venäläiselle Ak Bars Kazanille luvuin 1–4.

Jokerit siirtyi 1–0-johtoon avauserän 12. minuutilla Eeli Tolvasen osumalla. Toisessa erässä kotijoukkue kuitenkin tasoitti ylivoimalla, ja kolmannessa erässä se karkasi kahdella ylivoimamaalillaan jo 3–1-johtoon viitisen minuuttia ennen loppua.

Kazanin ensimmäisen ja kolmannen maalin iski KHL-jyrä Stephane Da Costa. Ranskalaishyökkääjä kirjautti myös syöttöpisteen joukkueensa toisesta maalista, jonka viimeisteli kazakstanilaishyökkääjä Nigel Dawes.

Loppulukemat 4–1 iski tyhjään maaliin Kirill Petrov kuusi sekuntia ennen ottelun loppua.

Virallisesti ottelu oli Jokereille kotiottelu, joka oli alun perin määrä pelata jo syyskuussa. Jokerit pelasi Kazanissa kahtena päivänä peräkkäin. Sunnuntain vierasottelun voitti itäisen konferenssin kärkijoukkue Kazan samoin lukemin, 4–1.

Sunnuntain ottelun loppuhetkillä loukkaantunut Brian O’Neill oli maanantaina sivussa. Jokereiden tiedotteen mukaan amerikkalaishyökkääjä menee jatkotutkimuksiin Helsingissä.

"Ei pysty käsittämään"

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ei purematta niellyt tappiota, vaan kihisi kiukusta joukkueen etätiedotustilaisuudessa ottelun jälkeen.

– Jos tuomarit vetävät noin vihkoon kuin he vetivät nyt, ei sitä pysty käsittämään. Yritän tuolla sanoa pelaajille, että jätetään tuomarit rauhaan. Jos vastustaja saa jäähyn, niin se saa sen siitä, että niillä on kuusi miestä kentällä, ne pyyhkäisevät pölyt meidän veskarin naamalle tai ne sukeltavat. Mutta eivät ne kertaakaan riko meitä, Marjamäki tilitti.

Marjamäen mukaan Jokereiden ylivoima- ja alivoimakertojen erotus on ollut viimeisen seitsemän vuoden ajan keskimäärin 16, eli joukkue on pelannut selvästi enemmän alivoimalla kuin ylivoimalla. Tällä kaudella erotus on Marjamäen mukaan yli 20.

Marjamäki muistuttaa, että idän ykkösjoukkueessa olisi vastusta riittävästi, vaikka tuomariasetelma olisi reilu. Jokerit sai ottelussa kymmenen kahden minuutin jäähyä ja Kazan seitsemän.

– Kun meille tulee KHL-joukkueista pelaajia, he ihmettelevät, onko tämä todellista, tämä ihan naurattaa. Mutta niin naurattaa vastustajan pelaajiakin, he ihmettelevät, että kylläpä te saatte helposti jäähyjä.

Jokerit
Kazan voitti Jokerit kahtena päivänä peräkkäin. Kuvassa etualalla Jokereiden Jordan Schroeder.Mikko Taipale / Jokerit

Marjamäen mukaan Jokerit pelasi maanantaina hyvin, etenkin kun alla oli jo paljon otteluputken aiheuttamaa rasitusta. Päävalmentaja ei laita tappiota väsymyksen piikkiin.

– En tajua, että viidennessä pelissä kahdeksaan päivään joukkue vetää tuollaisen suorituksen, ja sitten tulee tällaiset pillipiiparit, jotka hoitavat tuon homman aivan vihkoon. Mutta mitäpä tässä, paskaako täällä huutelee, Marjamäki harmitteli.

Helsinkiläiset kohtaavat seuraavaksi HK Vitjazin ensi viikon maanantaina vieraskaukalossa.

Päivitetty kello 21.28: Täydennetty juttua Lauri Marjamäen kommenteilla, samalla muutettu otsikkoa.

Lue myös:

Jokerit jäi lohkokärjen jalkoihin vieraissa – Marjamäki harmitteli: "Meni ylilatauksen puolelle"

Jokerit haki KHL-vierasvoiton Ufasta – ulkomaalaisvahvistukset tehokkaina

Jokerit palasi voittokantaan Traktorin kustannuksella

Jokerit dominoi viimeiset 40 minuuttia, mutta taipui vieraskiertueen avauksessa – "Välillä erittäin laadukasta kiekkoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat