Hyppää sisältöön

Urheilun journalismipalkinnot jaettu – Areenassa katsottavissa oleva dokumentti Vanha joukkuekuva palkittiin

Urheilutoimittajain liitto palkitsi STT:n Raiko Häyrisen Marko Yrjövuori -artikkelin Vuoden urheilujuttuna ja Salon Seudun Sanomien Juha Tuunan Vuoden urheilutoimittajana.

Kuva: Arkistokuva dokumentista Vanha joukkuekuva

Suomen Urheilutoimittajain liitto on palkinnut tv-dokumentin Vanha joukkuekuva Vuoden digitaalinen hitti -tunnustuspalkinnolla. Dokumentin on käsikirjoittanut, ohjannut ja editoinut Jussi Eskola.

Dokumentti kertoo tarinan nuorten maajoukkueesta, josta maailmalle lähtivät muun muassa Sami Hyypiä, Teuvo Moilanen ja Antti Sumiala. Se on katsottavissa Yle Areenasta.

Vuoden urheilujuttu -palkintokategorian voiton vei STT:n toimittajan Raiko Häyrisen artikkeli Marko Yrjövuoresta. Valintaa perusteltiin muun muassa perusteellisella taustatyöllä. Toukokuussa julkaistun jutun voi lukea täältä.

Yle Urheilun Joska Saarisen muodostelmaluistelusta kertova juttu sai samassa kategoriassa kunniamaininnan.

Juha Tuuna Vuoden urheilutoimittaja

Salon Seudun Sanomien Juha Tuuna palkittiin Vuoden urheilutoimittajana.

Tuunan valintaa liitto perusteli tuotteliaisuudella ja kunnianhimolla erityisesti Salon alueen vahvoissa lajeissa kori- ja lentopallossa.

– Yhdessä Olli Mäntylän kanssa Tuuna on tehnyt Salon Seudun Sanomista huomattavasti kokoaan isomman ja merkittävämmän urheilumedian, joka palvelee tuotannollaan lukijoita laaja-alaisesti, raati perusteli valintaa.

Vuoden 2020 tiedottajaksi on valittu Hiihtoliiton viestintäpäällikkö Soili Hirvonen, joka on hoitanut tehtävää vuodesta 2015.

Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustukset myönnettiin Keskisuomalaisen pitkäaikaiselle toimittajalle Erkki Kinnuselle ja Iltalehdessä yli 30 vuotta työskenneelle Ilkka Laitiselle.

Kinnunen tunnetaan ennen muuta mäkihyppy- ja hiihtotoimittajana, Laitinen erityisesti jalkapallotoimittajana.

Lue myös:

.
.