Hyppää sisältöön

Teemu Pulkkinen oli jääkiekon suurlupaus, jolle Hannu Jortikalla oli oma lempinimi – pistetykki puhuu avoimesti NHL-vuosistaan: "Tavoitteena oli pelata siellä pitkä ura"

Teemu Pulkkinen kertoo Unelmia ja kiekkohommia -sarjassa, mitä vuodet Pohjois-Amerikassa hänelle opettivat ja miten hänen suhtautumisensa jääkiekkoon on muuttunut kokemuksen myötä.

Kuva: Matti Raivio / AOP

KHL-seura Lokomotiv Jaroslavissa pelaava suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen nousi nuorena kotimaiseen SM-liigaeliittin ja lähti Pohjois-Amerikkaan tavoittelemaan unelmiaan. Pulkkinen takoi junioreissa huimia pistemääriä ja oli 1992-ikäluokan kirkkaimpia tulevaisuuden lupauksia myös leijonapaidassa. Miltä tuntui olla superlupaus ja miten nuori Pulkkinen käsitteli odotuksiaan?

Pulkkinen kertoo uransa alkuvaiheista, NHL-vuosistaan ja ajatuksistaan audiosarjassa Ilmari Pitkänen: Unelmia ja kiekkohommia.

– Totta kai on hienoa, että arvostetaan. Kritiikkiä ja arvostusta tulee kuitenkin aina. Kun superlupaus on otsikoissa, herää ihmisten kiinnostus. Kyllä minulla oli nuorena idea siitä, että saan NHL:stä mahdollisuuden ja se oli aina itselleni ykköstavoite. Tavoitteena oli pelata siellä pitkä ura, Pulkkinen kertoo.

Pulkkinen, 28, pelasi Pohjois-Amerikassa kaudet 2013–2018 ja voitti muun muassa AHL:n maalikuninkuuden. NHL:ssä hän pelasi yhteensä 83 runkosarjan ottelua Detroitissa, Minnesotassa ja Arizonassa.

– Olen tyytyväinen, että pääsin sinne ja pelasin siellä viisi vuotta. Oli silmiä avaava kokemus nähdä, miten huippupelaajat elävät ja hengittävät ammattilaisuutta joka päivä. Pitää jaksaa tehdä töitä ja pyrkiä omaan maksimiinsa. Kaikki eivät voi olla kuin Connor McDavid, mutta omaan parhaaseen versioon itsestään täytyy pyrkiä.

Entä miten ihmeessa Sami Vatanen liittyy Pulkkisen kesän 2010 NHL-varaukseen? Tai mikä oli Hannu Jortikan lempinimi maaliahneelle laitahyökkääjälle? Voit kuunnella koko jakson Teemu Pulkkisen jakson tästä linkistä.

Unelmia ja kiekkohommia on kokeneen SM-liigakiekkoilijan Ilmari Pitkäsen audiosarja, jossa luistellaan jääkiekkoilijan elämään lajin sisälle. Myös Yle Puheen Kiekkokierroksella kuultavassa sarjassa vieraina ovat mielenkiintoisimmat kiekkopersoonat, jotka raottavat verhoa kulissien taakse.

Sarjassa ovat Pulkkisen lisäksi vierailleet muiden muassa NHL:n nuori tähti Miro Heiskanen, toisella yrityksellään NHL:n valloittanut Mikko Koskinen, kaksinkertainen KHL-mestari Janne Jalasvaara ja huimia pistemääriä urallaan takonut Tommi Santala. Koko sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Lue myös: