1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Lauri Markkanen hyvin plussan puolella, mutta heittotarkkuudessa riittää vielä parannettavaa – Bulls voitti harjoituspelin

Lauri Markkanen heitti 15 pelitilanneheitostaan sisään vain neljä.

Lauri Markkanen pussitti harjoituspelissä 11 pistettä. Kuva: Getty Images

Chicago Bulls on voittanut koripallon NBA:ssa Oklahoma City Thunderin harjoitusottelussa 124–103. Chicagon suomalaispelaaja Lauri Markkanen pelasi ottelussa 28 minuuttia ja heitti 11 pistettä. Lisäksi suomalainen kahmi yhdeksän levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Avausviisikossa ollut Markkanen upotti 15 pelitilanneheitostaan sisään vain neljä. Kolmosyritysten saldo oli 2/9 ja vapaaheittojen 1/4. Suomalaisen plusmiinustilasto näytti ottelun jälkeen lukemaa +23.

Edellisessä pelissä Houstonia vastaan Markkasen pelitilannetarkkuus oli 1/10.

Bullsin päävalmentaja Billy Donovan korosti muiden asioiden tärkeyttä, kun Markkasen heitot eivät uppoa.

– Se (levypallot) on valtavan tärkeää. Hän ei heittänyt hyvin, eikä heittänyt erityisen hyvin edellisessäkään pelissä, mutta hän voi vaikuttaa peliin muillakin tavoin. Pidän siitä, että hän oli aggressiivinen, yritti ajaa korille ja viimeistellä, Donovan sanoi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun)julkaistussa etälehdistötilaisuudessa.

– Hänen täytyy ottaa joka ilta 8, 12 tai 15 levypalloa. Hänen pitäisi olla niissä lukemissa urheilullisuudellaan ja pituudellaan. Meidän täytyy olla hyvä levypallojoukkue. Kun pakotamme vastustajan ohiheittoihin, meidän pitää päästä juoksemaan ja saada helppoja koreja. Jos Laurin heitot eivät uppoa, hän voi vaikuttaa peliin muillakin tavoin. Mielestäni hän pysyi hyvin pelissä mukana, vaikka heitot eivät pudonneet hyvistä paikoista, Donovan jatkoi.

Donovan peluutti Markkasta osan ajasta keskushyökkääjänä.

– Silloin hänellä pitää olla oikea taistelupari puolustuksessa, siten että meistä tuntuu, että hän pärjää puolustuksessa sekä korin alla että kaukana korista. Hän luo myös tilaa, koska häntä vartioidaan tarkasti. Pidän hänestä sillä pelipaikalla tietyissä tilanteissa, ja hänen rinnallaan pitää olla myös oikea kaveri nelospaikalla (isona laitahyökkääjänä), Donovan selvitti.

Chicagon parhaita pistemiehiä olivat Coby White (27/5/3) ja Zach LaVine (24/3/5). Markkanen oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies.

Oklahoman tehomies oli Al Horford (15/7/1).

Torstaiaamun harjoitusottelu oli Chicagon kolmas harjoitusottelu ja se on voittanut niistä kaksi sekä hävinnyt kerran. Markkanen heitti kahdessa edellisessä ottelussa Houstonia vastaan 13 ja 3 pistettä.

NBA:n kauden on määrä alkaa 22. joulukuuta.

Lue myös:

Lauri Markkasen sihti hukassa, heitti 26 minuutissa vain kolme pistettä

NBA-supertähti Antetokounmpo jatkaa Bucksissa yli 200 miljoonan dollarin jättisopimuksella