NHL pyrkii yhä kauden aloittamiseen tammikuun puolivälissä

NHL ja liigan pelaajayhdistys NHLPA jatkavat keskusteluja niistä pulmista, joita koronavirus tuo.

NHL
Gary Bettman kuvassa
NHL-pomo Gary Bettman.Getty Images

NHL-jääkiekkoliigan uuden kauden alkamisesta tai ottelumäärästä sun muusta ei ole yhä edelleenkään varmuutta koronaviruksen varjossa, mutta liigan komissaarin Gary Bettmanin mukaan toiveena on yhä aloittaa kausi tammikuun puolivälissä.

Suunnitelmissa on divisioonajaon väliaikainen muuttaminen muun muassa niin, että liigan kaikki seitsemän kanadalaisjoukkuetta pelaisivat omassa divisioonassaan ja joukkueet kohtaisivat vastustajia vain omasta divisioonastaan. Pelipaikkojen osalta vaihtoehtoina ovat niin seurojen hallit kuin tietyt pelikaupungit tai näiden yhdistelmä.

– Tähtäämme siihen, että kausi toivottavasti alkaisi tammikuun puolivälin tienoilla. Se on selvää, että 82 ottelun runkosarjaa ei pelata, mutta pyrimme pelaamaan niin monta ottelua kuin vain mahdollista, Bettman kertoo.

NHL ja liigan pelaajayhdistys NHLPA jatkavat keskusteluja niistä pulmista, joita koronavirus tuo. Viime kauden läpiviennin lopulta mahdollistanut kuplasysteemi oli "valtava taakka" liigan finalisteille Tampa Baylle ja Dallasille, joiden pelaajat joutuivat olemaan yli kaksi kuukautta erossa perheistään ja ystävistään.

– Koko kautta emme mielestämme voi tuolla tavalla viedä läpi, Bettman miettii.

Ja jos seurat pääsevät pelaamaan omissa halleissaan, NHL haluaa mahdollisimman vähän matkustusta sekä sitä, että joukkueet käyttävät samoja hotelleja ja ravintoloita.

– Se ei olisi yhtä riskitöntä kuin kuplassa olo, mutta vaikka kausi pelattaisiinkin lyhennettynä, emme voi laittaa pelaajia kuplaan puoleksi vuodeksi, Bettman painotti vielä.

Bettmanin mukaan NHL seuraa tiiviisti, kuinka 22. joulukuuta kautensa aloittava NBA-koripalloliiga onnistuu. Ja kysymykseen siitä, mikä NHL:n suurin haaste nykytilanteessa, komissaarilla oli vastaus valmiina:

– Varmistaa se, että pelaajamme ja muu henkilökunta ovat turvassa ja terveinä emmekä mitenkään vaaranna pelipaikkakuntia.

Lue myös:

NHL kaavailee divisioonamuutoksia – ehdolla myös kanadalaisjoukkueiden divisioona

NHL:ssä pelasi ennätysmäärä ruotsalaisia ja suomalaisia jääkiekkoilijoita

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat