Hyppää sisältöön

HAVU teki kovan kaappauksen – Jani "Aerial" Jussila vaihtaa ENCEn kotimaiseen kilpailijaan

Osana siirtoa joukkueet purkivat myös Sami "xseveN" Laasasen lainasopimuksen ENCEen.

Jani "Aerial" Jussila siirtyy tammikuun alussa ENCEstä HAVUn riveihin. Kuva: Jyrki Ojala / Yle

ENCEn Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen Jani "Aerial" Jussila siirtyy HAVU Gamingin riveihin.

Siirtosummaa, jolla Jussila ostettiin ENCEn kovimman kotimaisen kilpailijan riveihin, ei ole julkistettu. Osana siirtosopimusta joukkueet purkivat myös lainasopimuksen, jonka turvin elokuussa ENCEstä HAVUun siirtynyt Sami "xseveN" Laasanen on pelannut vanhan joukkueensa kanssa RMR-rankingturnauksissa.

Jussila on tällä hetkellä sairauslomalla ENCEn joukkueesta. Hän jättäytyi lokakuussa omasta aloitteestaan pois joukkueen pelaajasta kokoonpanosta.

27-vuotias turkulainen siirtyi ENCEen huhtikuussa 2018. ENCE kertoi tuolloin maksaneensa Jussilan entiselle seuralle SuperJymylle suomalaisen e-urheiluhistorian suurimman siirtokorvauksen. Jussila eteni osana joukkuetta Katowicen major-turnauksen finaaliin keväällä 2019 ja voitti ENCEn riveissä useita turnauksia.

HAVUn tiedotteen mukaan neuvottelut Jussilan siirrosta alkoivat heti Joonas "doto" Forssin liityttyä marraskuun alussa ENCEen Jussilan korvaajaksi. Tiedotteessa myös korostetaan organisaation haluavan huomioida Jussilan sairauslomaan johtaneet syyt asiaankuuluvalla vakavuudella ja joukkueen aloittavan harjoittelun uudella kokoonpanolla ensi vuoden puolella.

Joukkueen valmentaja Taneli "disturbed" Veikkola kertoo olevansa hyvin tyytyväinen pelaajasiirtoon.

– Palapelin viimeinen palanen on nyt julki. Olen todella innoissani päästessäni työskentelemään Janin ja muun porukan kanssa vuonna 2021. Kokoonpanolla on valtava potentiaali menestyä ja nostaa suomalainen Counter-Strike takaisin maailmankartalle, Veikkola toteaa tiedotteessa.

Pelaajahankinta täydentää HAVUn pelaavan viisikon. Joukkueeseen syntyi kahden pelaajan vajaus Forssin korvattua Jussilan ENCEssä ja Eetu "sAw" Sahan hypättyä ENCEn päävalmentajan paikalle.

HAVUn CS:GO-joukkueessa pelaavat siirron jälkeen Jussilan lisäksi Laasanen, Olli "sLowi" Pitkänen, Lasse "ZOREE" Uronen ja Jemi "jemi" Mäkinen, joka liittyi joukkueeseen joulukuun alussa SJ Gamingista.

ENCElle Laasasen lainasopimuksen purkaminen tarkoittaa myös joukkueen romahtamista major-kisataulukossa. Sääntöjen mukaan RMR-rankingpisteitä vähennetään joukkueilta pelaajamuutoksen seurauksena 20 prosenttia kaupatun pelaajan kanssa ansaituista potista.

Kolmen pelaajan vaihtaminen tai kauppaaminen johtaa kuitenkin koko kerätyn pistepotin nollaantumiseen. Jussilan osalta joukkueen pisteitä vähennettiin jo ennen edellistä, lohkovaiheessa pettymykseen päättynyttä DreamHack Open Fall -turnausta. Ratkaiseva kolmas ENCEn vaihtama pelaaja on Jere "sergej" Salo, joka jäi marraskuussa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

ENCEllä oli ennen pelaajavaihdoksia 1527.45 RMR-pistettä ja se oli Euroopan pistelistalla sijalla 12, kun 11 parasta pääsee seuraavaan major-turnaukseen. Toisaalta koronan takia jo siirretyn Rion major-turnauksen ajankohta ja kohtalo on vielä täysin auki.

Korjaus 17.12. kello 12.55: ENCE menettää kaikki RMR-pisteensä, sillä se on vaihtanut kolme pelaajaa kokoonpanostaan.

Lue myös: