1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Leijonat kaatoi Tshekin vauhdikkaassa avauspelissä – kolme pelaajaa teki avausmaalinsa maajoukkueessa

Tony Sund, Mikael Ruohomaa ja Otso Rantakari onnistuivat ensimmäistä kertaa maalinteossa Leijonissa.

Suomi tuulettamassa Mikael Ruohomaan 2-1-maalia. Kuva: SERGEI ILNITSKY / AOP

Jos Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen peliä Tshekkiä vastaan Moskovan EHT-turnauksessa olisi katsonut ilman selostusta, olisi voinut luulla jääkiekon nuorten MM-kisojen alkaneen etuajassa.

Virheitä sisältänyt viihdyttävä ja vauhdikas kamppailu päättyi lopulta Leijonien 4–3-voittoon. Perjantaina 25. joulukuuta alkavat nuorten MM-kisat tunnetaan juurikin vauhdista ja virheistä, joita nähtiin torstaina poikkeuksellisen paljon myös miesten tasolla.

Leijonat oli ottelun ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli. Suomi siirtyi johtoon jo ajassa 3.16, kun puolustaja Tony Sund nousi maalille ja viimeisteli uransa ensimmäisen maajoukkueessa. Myöhemmin Tshekin Lukas Jasek ohjasi pelin taidokaasti tasoihin, mutta erän lopussa Mikael Ruohomaa tuikkasi Suomen ylivoimalla tauolle johtoasemassa. Maali oli myös Ruohomaalle ensimmäinen Leijonissa.

Ruohomaa oli ottelussa näkyvästi esillä myös toisessa erässä, jolloin Suomi joutui neljästi jäähypenkille. Ruohomaa luisteli pariinkin otteeseen näyttävään alivoimahyökkäykseen Henri Ikosen kanssa. Varsinkin Ikosen yritys ensimmäisestä hyökkäyksestä oli lähellä, sillä veto painui vain niukasti Tshekki-vahti Dominik Furchin maalin ylitse.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti. Jere Karjalainen vei Suomen ohjurilla johtoon ajassa 22.05, mutta Tshekin Dominik Lakatos kavensi pelin 3–2:een vain 16 sekuntia myöhemmin. Erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun Otso Rantakari laukoi ensimmäisen maajoukkuemaalinsa komeasti suoraan syötöstä ja Dmitrij Jaskin kavensi pelin kahden miehen ylivoimalla.

Päätöserässsä vauhtia riitti avauserän tapaan, vaikkakin maaleja ei nähty. Tshekki oli kenties lähimpänä tasoitusta, kun Jaskin luisteli vahvasti puolittaiseen läpiajoon. Robin Salo puolusti tilanteen kuitenkin vahvasti, ja Suomi välttyi takaiskulta.

Suomi vetäytyi viimeisessä erässä aavistuksen puolustuskannalle, ja Tshekki hallitsi kenttätapahtumia. Leijonien maalivahti Juho Olkinuora piti kuitenkin maalinsa puhtaana, ja Suomi aloitti Venäjän EHT-turnauksen voitolla.

Venäjän EHT-turnaus jatkuu Leijonien osalta lauantaina, kun joukkue kohtaa Ruotsin kello kymmeneltä alkavassa ottelussa.

Juttua ja otsikkoa muokattu 17.12.2020 kello 20.18: lisätty tieto, että myös Ruohomaa teki ensimmäisen maalinsa Leijonissa.

Lue myös:

Leijonat muutti lähestymistapaansa Venäjän EHT:lle – Jukka Jalonen myhäili: "Olimme pelin päällä"

Leijonat pelaa EHT-kiekkoa Venäjällä, Naisleijonat ei pääse edes Vierumäelle koronatilanteen takia – naiset ehtivät kokoontua ehkä vain kerran ennen MM-kisoja

Nuorten MM-kisoihin matkaavilla Euroopan mailla suuria ongelmia lentojen kanssa – Suomi, Ruotsi ja Venäjä kieltäytyivät ensin nousemasta koneeseen: "Ilmailulain vastaista"