Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norjalle jättipotti ampumahiihdossa – Tero Seppälä ja Tuomas Harjula lunastivat paikat takaa-ajoon

Hochfilzenin ampumahiihtopäivä oli norjalaisten näytöstä.

ampumahiihto
Sturla Holm Lägreid kuvassa
Päivän ykkönen Sturla Holm Lägreid. AOP

Norjalla oli riemukas päivä ampumahiihdon maailmancupissa. Norjalaismiehet veivät neloisvoiton 10 km:n pikakilpailussa Itävallan Hochfilzenissä. Sturla Holm Lägreid vei voiton, Johannes Dale oli kakkonen, Johannes Bö kolmas ja Vetle Christiansen neljäs.

Lägreidille voitto oli kauden ja uran toinen maailmancupissa. Kärkimiehet Lägreid ja Dale ampuivat kumpikin puhtaasti, mutta Lägreidin hiihtovauhti oli 7,9 sekuntia Dalea kovempaa.

Tero Seppälä ylsi parhaana suomalaisena 31. sijalle. Yhden ohilaukauksen ampunut Seppälä jäi vajaat kaksi minuuttia (1.51,0) kärjestä.

- Ladulla oli vähän vaikeampi päivä, ihan hyvältä tuntui, mutta suksivalinta ei onnistunut. Keli kuivahti niin äkkiä ja minulla oli vesikelin suksi, kun kohdistuksen aikana suksia testattiin ja oli lämmin ja märkä lumi, Seppälä tuumi tiedotteessa.

Myös Tuomas Harjula lunasti paikkansa lauantain takaa-ajoon. Harjula kiersi kaksi sakkokierrosta ja päätyi 41. sijalle. Olli Hiidensalo jäi 66. sijalle. Hiidensalo joutui kahdesti sakkokierrokselle.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Päävalmentaja uskoo Mari Ederin potentiaaliin, mutta konkarin isoin haaste on poisoppiminen: "Se vaatii paljon sisua ja rohkeutta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat