Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Korisliigan jatkosarjoista luovutaan, runkosarjasta suoraan pudotuspeleihin

Miesten korisliigan kausi päättyy viimeistään 29. huhtikuuta.

Korisliiga
Koripallon yleiskuvaa
Tomi Hänninen

Miesten korisliigassa luovutaan suunnitelluista jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen kausi huipentuu kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleihin. Ylempää ja alempaa jatkosarjaa ei siis pelata.

Korisliigan ottelut jatkuvat 28. ja 30. joulukuuta. Täydellä vauhdilla sarjaa jatketaan 6. tammikuuta. Otteluita pelataan aluehallintovirastojen päätösten mukaisesti joko ilman yleisöä tai rajoitetulla yleisömäärällä.

– Seurat kokivat tärkeäksi, että saamme korisliigan jälleen käyntiin ja esille mediassa - siksi oli vahva halu käynnistää pelit mahdollisimman nopeasti, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kommentoi tiedotteessa.

Runkosarja päättyy 9. maaliskuuta. Pudotuspelien kaikki vaiheet pelataan paras seitsemästä -järjestelmillä. Mestaruus ratkeaa viimeistään 29. huhtikuuta.

– Merkityksellisten otteluiden eli pudotuspelien painottaminen kevääseen auttaa seuroja taloudellisesti, jos tuolloin otteluihin voidaan yleisöä jälleen ottaa, Westerholm totesi.

Miesten Suomen cupissa ei pelata puolivälieriä. Välierien otteluparit ovat Helsinki Seagulls - BC Nokia ja Tampereen Pyrintö - Kauhajoki. Välierät on määrä pelata 30. tammikuuta ja cup-finaali 13. helmikuuta.

Lue myös:

Korisliiga jää tauolle jouluun saakka, runkosarja venyy kuukaudella – "Täytyy toivoa, että kaikkien pää pysyy pinnalla"

Seagulls teki pitkän jatkosopimuksen mestarivalmentajan kanssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat