Hyppää sisältöön

Alppihiihdon maailmancupissa järkyttävä onnettomuus – tähtilaskija paiskautui 100 kilometrin vauhdilla ulos radalta: “Tuollaista ei saisi tapahtua”

Nicole Schmidhoferin ulosajo Val d'Iseren syöksyssä järkytti perjantaina.

Nicole Schmidhofer paiskautui turvaverkon läpi. Kuva: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images)

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Alppihiihdon maailmancupissa nähtiin Val d’Iseren maailmancupissa järkyttävä ulosajo, kun Itävallan Nicole Schmidhofer paiskautui turvaverkon läpi.

Kauden 2018–2019 syöksycupin voittaja ja vuoden 2017 Super-G:n maailmanmestari Schmidhofer laski rinnettä alas yli 100 kilometrin tuntivauhdissa. Schimidhofer menetti hallinnan hypystä laskeutumisen jälkeen oikealle kaartuvassa käännöksessä. Kun Schmidhofer ajatui ulos radalta, hänen suksien terävät reunat leikkasivat turvaverkon läpi.

Schmidhofer laskeutui tv-kameroiden ulottumattomiin. Häntä hoidatettiin paikan päällä ja vietiin paareilla pois viidentoista minuutin jälkeen.

Nicole Schmidhoferille kävi köpelösti Val d'Iseressa. Kuva: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Nelinkertainen olympivoittaja ja viisinkertainen maailmanmestari Kjetil André Aamodt totesi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun), että normaalisti alppihiihdon maailmancupin kilpailut ovat hyvin turvallisia.

– Mutta tuollaista ei saisi tapahtua, että Scmidhofer menee verkon läpi. Pitäisi olla lisäverkko estämässä. Sama juttu tapahtui Silvano Beltramettille vuonna 2001. Hän halvaantui. Voimme vain toivoa, että Schmidhofer on kunnossa, Aamodt sanoi.

Neljä muutakin veti samassa paikassa ulos, mutta ei yhtä rajuin seurauksin kuin Schmidhofer. Itävallan hiihtoliitto tiedotti, että Schmidhoferin vasemman polven nivelsiteet repesivät ulosajossa. Lisäksi Schmidhoferilla on hankausjälkiä kasvoissaan.

Kilpailun voitti Sveitsin Corinne Suter ennen Italian Sofia Goggiaa ja Yhdysvaltojen Breezy Johnsonia.

Lue lisää:

.
.