Hyppää sisältöön

Leijonien kiri alkoi liian myöhään Moskovassa – Ruotsi nappasi selvän voiton vahvalla esityksellä

Ruotsi nautiskeli 4–1-voiton Leijonista Moskovan EHT-turnauksessa.

Ruotsi juhli Suomea vastaan Moskovan EHT-turnauksessa. Kuva: Stanislav Krasilnikov / AOP

Ruotsi voitti Suomen jääkiekon EHT-turnauksen aamuottelussa Moskovassa selvästi lukemin 4–1. Suomen kannalta ottelun kulmakiveksi muodostui avauserä, jolloin Leijonat ei onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa.

Leijonat aloitti ottelun vahvasti. Suomi hallitsi kenttätapahtumia, voitti kaksinkamppailuja ja rakensi tilanteita vahvan kulmapelaamisen ansiosta. Leijonat pääsi myös erän aikana kolmesti ylivoimalle, mutta Jokereista tuttu ruotsalaisvahti Anders Lindbäck kesti kiekkotulituksen.

Lindbäck torjui avauserässä peräti 13 kertaa. Suomalaisista lähimpänä maalintekoa oli Harri Pesonen, mutta painava laukaus huipputontilta painui ohi maalin.

Suomen maalilla debytoinut Janne Juvonen venyi ottelussa isoihin torjuntoihin, vaikka ottelun alku oli suomalaisvahdin kannalta hankala. Juvonen joutui ensimmäistä kertaa kunnolla torjuntatöihin vasta 10 minuutin jälkeen, mutta debytantti selvitti Dennis Rasmussenin ja Magnus Pääjärven hyviltä tonteilta lähteneet vaaralliset laukaukset.

Ruotsi jäi avauserässä telineisiin, mutta erätauon jälkeen tilanne kääntyi päälaelleen. Ruotsi selvitti Suomen kaksi ylivoimaa ja käytti oman erikoistilanteen välittömästi hyväkseen, kun Oscar Lindberg viimeisteli Ruotsin johtoon irtokiekosta ajassa 29.31.

Toista erää hallinnut "Tre Kronor" viimeisteli vielä ennen erätaukoa lukemat 2–0:aan. Tälläkin kertaa asialla oli Lindberg, joka oli hiipinyt takatolpalle tuikkaamaan kiekon tyhjään maaliin.

Päätöserässä Ruotsi puolusti edelleen vahvasti omaa aluettaan ja piti keskustansa tiiviinä, eikä Suomi päässyt huipputonteille. Ruotsalaiset myös hallitsivat peliä kiekkokontrollin kautta ja siirtyivät ajassa 47.34 jo 3–0-johtoon Jesper Frödenin maalilla.

Ottelun loppuhetkillä Suomi pyöritti vielä kertaalleen ylivoimaansa ja hioi kuvioita Mikko Mannerin johtamalla aikalisällä. Aikalisä tuotti tulosta välittömästi, sillä Suomi kavensi 6–4-vastaan lukemat 3–1:een, kun Teemu Turunen survoi kiekon väkisin maaliin. Osuma oli Turusen ensimmäinen maajoukkueessa.

Suomella oli tämän jälkeen vielä reilu kolme minuuttia aikaa kahteen maaliin, mutta Ruotsi kesti Leijonien rynnistyksen ja viimeisteli loppulukemat 4–1:een.

Ruotsi nousi voitolla Moskovan turnauksessa kärkipaikalle neljällä pisteellä. Venäjä ja Tshekki kohtaavat tänään toisensa kello 14.30 alkavassa ottelussa.

Lue myös:

Leijonat muutti lähestymistapaansa Venäjän EHT:lle – Jukka Jalonen myhäili: "Olimme pelin päällä"

Leijonat kaatoi Tshekin vauhdikkaassa avauspelissä – kolme pelaajaa teki avausmaalinsa maajoukkueessa